TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Luminiţa, mon amour

Cezar Paul-Bădescu
Colecții/Serii: Ego. Proză
ISBN: 973-46-0386-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Luminiţa, mon amour Luminiţa, mon amour Cezar Paul-Bădescu

MAI MULTE DESPRE CARTE

Autor: Cezar Paul-Bădescu
Prefaţator: Paul Cernat
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, biografist, asumarea penibilului, roman psihedelic, nevroză, dragoste
 • Paul Cernat
  Prefaţator
  Cezar Paul-Bădescu Cezar Paul-Bădescu - Autor
  Cezar Paul-Bădescu (n. 7 august 1968) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti in 1994. Intre 1994 si 1995 a urmat cursurile de masterat ale aceleiasi facultati, la sectia „Teoria literaturii si literatura comparata“. Intre 1996 si 2007 a...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Cezar Paul-Bădescu
  Autor
  Paul Cernat - Prefaţator
  Paul Cernat s-a nascut pe 5 august 1972 la Bucuresti. Lector universitar, doctor Summa Cum Laudae in Filologie (2007), la Catedra de Literatura Romana a Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti. A publicat, impreuna cu Ion Manolescu, Angelo Mitchievici si Ioan Stanomir, volumele In cautarea comunismului pierdut (Polirom, 2001), O lume disparuta. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici (Polirom,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 1-4/2008, Echinox - Marius Conkan
"Romanele lui Cezar Paul-Badescu sint, de fapt, niste antiromane cu antieroi, ipostaziind secvente anodine din viata, tisnind din pretextul de a nu face literatura, dar finalizind prin a o comite. Scrise cu naturalete si fara orgoliu de artist, aceste antiromane, daca ar fi traduse in strainatate (din pacate acest lucru nu a fost inca realizat), ar putea ilustra cu brio perioada postdecembrista a literaturii romane."
ianuarie-februarie 2, Contrafort - Grigore Chiper
"Dincolo de disconfortul pe care l-a creat atit prin „materia prima” utilizata, cit si prin produsul final, romanul Luminita, mon amour, deloc simplu sau gratuit, ocupa un loc important in literatura generatiilor mai tinere, care incearca sa apropie, intr-un mod cit mai „natural”, scriitura de ceea ce asteapta lectorul, publicul larg, adica sa devina o carte de succes."
20 septembrie 2006, Academia Caţavencu - Ştefan Agopian
"La fel ca si in cartea de debut, Tineretile lui Daniel Abagiu, Cezar Paul-Badescu se fereste ca dracul de tamiie sa-si numeasca ultimul volum roman. Poate fiindca e un roman autobiografic (auto-fictional, ca sa folosesc si eu un termen la moda) in care fictiunea nu joaca nici un rol si, nu-i asa?, ce roman e ala fara fictiune? Parerea mea e ca greseste, deoarece nu neaparat cantitatea de nascociri da valoare unui roman. A demonstrat-o stralucit cu ani in urma Truman Capote. De altfel, autorul se explica inca din primele rinduri: «Stii ca mie nu-mi place sa inventez povesti din acelea si, oricum, nu-mi place sa inventez». Sincer vorbind, e greu de spus daca lui Cezar Paul-Badescu nu-i place sa inventeze sau nu e in stare s-o faca. Dar, cum spuneam, asta n-are nici o importanta."
Paul Cernat
„Ne aflam in fata unei noi autofictiuni made in C.P.-B. Biografist si autenticist radical, autorului nostru nu-i place sa inventeze (desi atunci cind o face, o face al naibii de bine – vezi fantezia «americaneasca» din finalul precedentului volum, cu aventurile penisului taiat al lui John Wayne Bobitt...). El tinde, in mod deliberat, spre un grad zero al fictionalitatii, impotriva oricarei literaturizari fandosite, pariind pe firescul integral si pe franchetea asumarii pina la capat a penibilului. Roman de dragoste si de familie, roman psihedelic al nevrozelor lumii de azi, roman «religios» s.a.m.d., cartea rastoarna totul intr-o extrem de cruda autoparodie existentiala. Proza operata pe viu, surprinzatoare si captivanta, Luminita, mon amour este si o teribil demitizanta lectie de viata.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus