TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Intrarea Soarelui

Cecilia Ştefănescu
Colecții/Serii: Ego. Proză
Cecilia Stefanescu este autoarea romanului Legaturi bolnavicioase, ecranizat, in regia lui Tudor Giurgiu, dupa un scenariu semnat de autoare si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-681-735-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cecilia Stefanescu este autoarea romanului Legaturi bolnavicioase, ecranizat, in regia lui Tudor Giurgiu, dupa un scenariu semnat de autoare si selectionat in sectiunea „Panorama” a Festivalului de Film de la Berlin.

Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, copilărie, sensibilitate, transă, copil special, vizionar, viol, dragoste
  • Cecilia Ştefănescu - Autor
    Cecilia Ştefănescu s-a nascut in 1975 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti si masterul de teoria literaturii si literatura comparata din cadrul aceleiasi facultati. A publicat in volumele colective Ferestre 98 (1998) si Tescani 40238 (2000). A facut parte din grupul celor 12 scriitori romani selectionati pentru Les Belles Etrangeres, organizat de Centre National du Livre in noiembrie 2005 la Paris. A participat la lecturi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

februarie 2009, Dilemateca - Alexandru Matei
"Intrarea Soarelui este un roman care se termina en fanfare, in cheie flaubertiana, cvasinaturalista si e scris cu o mina tot mai neutra, “obiectiva”. […] e un roman care – cum se spune, dar nu-i deloc un cliseu acum – m-a impresionat."
februarie 2009, Noua literatură - Ana Chiriţoiu
"Ramine sa te hotarasti daca suporti pretiozitatea limbajului, estetizat peste masura si pe alocuri incongruent, pentru a savura pretiozitatea “buna” a constructiei, fiindca Intrarea Soarelui nu este o poveste clasica, nu se vrea crezuta, nu cere empatie si nici simpatie, dar arata o grija pentru constructie, care mie mi-a cazut bine."
9 ianuarie 2009, România literară - Tudorel Urian
"Prin noul sau roman, Intrarea Soarelui, Cecilia Stefanescu nu isi dezamageste cititorii. Toate calitatile scrisului sau (imaginatia debordanta, mai ales in descrierea relatiilor sexuale imposibile, adaptarea registrelor stilistice la cursul narativ, acuratetea observatiei si finetea analizei) se impun din nou cu puterea evidentei."
Cecilia Ştefănescu în interviu cu Adrian Şchiop, 7 martie 2009, România liberă - Cecilia Ştefănescu
"Cind eram studenta, am citit, ca majoritatea lumii studioase, Freud, Jung, Lacan, FranIoise Dolto. In rest, m-am documentat din propriile amintiri, probabil distorsionate de timp, si in primul rind am urmarit din modul personal in care se dezvolta cele doua personaje. Ce traiesc Sal si Emi nu reprezinta, in mod evident, "copilaria copilului universal", asa cum nici Seymour, personajul lui Salinger, genialoidul care castiga la concursurile radiofonice de cultura generala, nu este tocmai un copil obisnuit."
Cecilia Ştefănescu
"E posibil ca toata linistea, cumintenia si tihna de acum sa fie inlocuite intr-o fractiune de groaza si desfriu si tulburare? E posibil sa visezi si, sculindu-te intr-o dimineata, scaldata de soare si plina de promisiuni, tot ce ai inteles si ai trait pina atunci sa dispara?M-am gindit ca e momentul sa transform neintreruptele confesiuni autobiografice de care e plina literatura azi in fabulatii despre ce ar fi fost viata unui personaj care ar fi putut, la fel de bine, sa-mi poarte sau sa-ti poarte numele.M-am gindit sa scriu despre toate acele lucruri despre care literatura contemporana nu mai are pofta sa vorbeasca pentru ca pare sastisita. Pe care le-a bagat sub presul istoriei si pe care le ignora, cu o constienta superioara. E un pariu pe care il fac cu modele si cu propriile mele prejudecati. Fara indoiala, un roman de dragoste, in care am topit putina dragoste din literatura romana.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus