TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Nuferii mor în cadă

Cătălina Cadinoiu
Colecții/Serii: Poezie
Volumului Nuferii mor in cada i s-a acordat Premiul pentru Poezie la Concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani, organizat de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-1979-6
Dimensiuni: 13,5x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumului Nuferii mor in cada i s-a acordat Premiul pentru Poezie la Concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani, organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania in anul 2007.

Data apariției: 2008
Pagini: 88
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, poezie contemporană, premiul usr
  • Cătălina Cadinoiu - Autor
    M-a nascut mama mea, Liuba, pe 31.12.1981 si nu m-am nascut singura, asa cum am avut orgoliul sa cred la 5 ani. Cind am plecat din Delta, am cautat sa impac lanturile cu libertatea, nuferii cu garoafele de plastic, Dunarea cu apa de chiuveta, iar singurul armistitiu posibil a fost poezia.Mama, sa stii un lucru: copiii pling oricum, asa ca nu-ti face griji! Pling din momentul in care incep sa-si miste picioarele si nu inteleg daca e de rau sau de bine.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Liviu Ioan Stoiciu
"Se confirma in dinamica poeziei romanesti ca la maximum zece ani se schimba sensibilitatea estetica si gustul critic. In 2008 putem sa ne despartim linistiti de „douamiismul” agresiv-minimalist (visceral-licentios, confundat cu un autenticism mistificat) si sa imbratisam poezia noilor debutanti, de genul aceleia scrise de Catalina Cadinoiu, a „gindurilor negindite”, senine. Spiritul experimental al „douamiizecistilor” (cum s-ar putea numi nou-venitii in poezie) recupereaza memoria autohtona sentimentala, intr-o epoca de „indoiala intelectuala” (lipsita de miza novatoare) si de contestare a structurilor, cind „cerul e prea departe de om” (cum spune Catalina Cadinoiu). In timp, alienindu-ne de atita poezie scrisa „la rece” in limba romana, sentimentele au devenit idei – Catalina Cadinoiu traieste secvential (optzecistii spuneau ca traiesc fragmentar), „dincolo de usa incep eu”, subliniaza, la ea „mucegaiesc parerile de rau” si „inimile se schimba intre ele”. Remarcabile versurile legate de copilaria petrecuta intr-o delta a sufletului: „Imi placea in copilarie/ sa-mi adincesc mina in gusa de pelican”. Redescoperirea adevarului face recurs nesperat la Apocalipsa prin versurile ultimilor veniti.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus