TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Vremea minunilor (Top 10+)

Cătălin Dorian Florescu
Colecții/Serii: Top 10+
La sfirsitul anilor ’70, Alin traieste prima minune: tatal sau primeste de la Militie aprobarea sa plece impreuna cu el in Italia. Baiatul de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4237-3
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

La sfirsitul anilor ’70, Alin traieste prima minune: tatal sau primeste de la Militie aprobarea sa plece impreuna cu el in Italia. Baiatul de zece ani este incredintat ca medicii de acolo vor gasi un tratament pentru misterioasa lui boala. In realitate insa, tatal cauta o viata in libertate. Asa incepe odiseea celor doi, care ii va duce in cealalta parte a lumii, peste ocean. La Roma, ei descopera lumea Vestului si trebuie sa se descurce ca emigranti, insa au noroc si gasesc prieteni italieni care ii ajuta. Alin are parte de noi minuni si peripetii, pina cind reuseste in cele din urma sa-si ia zborul spre Statele Unite. Cum visul american al tatalui de a avea o viata mai buna nu se implineste, se intorc in Romania, spre uimirea tuturor. Ajuns acasa, Alin traieste o copilarie marcata de comunism, devine adolescent, se indragosteste, dar va fi nevoit sa se rupa din nou de tot ce ii este drag atunci cind familia va incerca sa fuga din tara aflata sub dictatura. Aparut in spatiul german in 2001, romanul autobiografic de debut al lui Catalin Dorian Florescu isi poarta cititorul intre Timisoara si New York, intr-o poveste emotionanta, dramatica, dar si plina de umor, despre dragostea profunda a unui tata pentru fiul sau.

Romanul Vremea minunilor a fost distins cu premiile Cartea de Limba Germana a anului din partea Fundatiei Elvetiene Schiller, „Un an platit de viata” din partea orasului Zürich si Premiul Chamisso al Academiei din Bayern pe anul 2002.

Autor: Cătălin Dorian Florescu
Traducător: Adriana Rotaru
Data apariției: 2013
Editura: Polirom
Titlu original: Wunderzeit
Pagini: 252
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură germană, elemente autobiografice, beletristică, copilărie, amintiri, călătorie, Italia, comunism, emigrare

Opinia cititorilor