TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Maseurul orb

Cătălin Dorian Florescu
Colecții/Serii: Fiction LTD
Devenit un om de afaceri de succes, dupa ce a trait peste 20 de ani in Vest, Teodor revine in tara natala, in cautarea unui camin, a fericirii si a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0721-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Devenit un om de afaceri de succes, dupa ce a trait peste 20 de ani in Vest, Teodor revine in tara natala, in cautarea unui camin, a fericirii si a Valeriei, prima lui dragoste, pe care a parasit-o pentru a pleca din Romania. Odiseea lui, in timpul careia cunoaste numerosi oameni porniti sa faca avere, dar mai ales pe Ion, maseurul orb ce detine o biblioteca de 30.000 de volume, ii va schimba radical viata. O imagine tulburatoare a Europei de Est, a unei tari ce incearca din rasputeri sa-si gaseasca locul in Europa si a unui popor prins in prapastia dintre visele despre Occident si realitatea lumii estice.

Autor: Cătălin Dorian Florescu
Traducător: Mariana Bărbulescu
Prefaţator: Robert Şerban
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, dragoste, odisee, căutare, călătorie, europa de est
 • Robert Şerban
  Prefaţator
  Catalin Dorian Florescu Cătălin Dorian Florescu - Autor
  Cătălin Dorian Florescu (n. 1967, Timisoara) a parasit Romania in 1982 si s-a stabilit la Zürich, unde a studiat psihologia. A lucrat sase ani ca psihoterapeut in domeniul reabilitarii persoanelor toxicodependente. A publicat romanele: Wunderzeit (2001, distins...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Cătălin Dorian Florescu
  Autor
  Robert Şerban - Prefaţator
  Robert Şerban (n. 1970, Drobeta-Turnu Severin) este scriitor, jurnalist şi editor. Absolvă cursurile Facultăţii de Arte şi Design şi pe cele ale Facultăţii de Construcţii, ambele din Timişoara. Are o prezenţă apăsată in viaţa culturală a Timişoarei: simpozioane, conferinţe, lansări de carte, articole in presa locală. Conduce Editura Brumar, unde publică volume ale unor poeţi, prozatori şi eseişti de calitate. Poeziile lui sunt traduse...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

octombrie 2007, Omul care aduce cartea”, la PROTV - Dan C. Mihăilescu
"Catalin Dorian Florescu este un autor atasant, un om cu suflet, nu este tipul de prozator care combina din cap, care isi face artificial textele, e un om care a suferit mult... Este un blazat, are pe undeva un sentiment de ratare, nu vorbim despre ratarea profesionala, pentru ca este un om de succes, dar are o ratare afectiva. Pe toate paginile lui pluteste umbra esecului sufletesc, a esecului sentimental. Personajul lui, si din acest roman, si din cartile anterioare, are, evident, o doza autobiografica marcata. Toate aventurile umilitoare, ingrozitoare de la un punct incolo, cu tot felul de stampile dure, sufletesti, au ramas in persoana lui. Avem o carte de esec sentimantal, asa cum, zic eu, de la Insinguratul lui Eugen Ionescu n-am mai avut in proza noastra."
9 iunie 2006, Der Standard - Martin Ammanshauser
"Merita  sa faci cunostinta cu proscrisii romani din Maseurul orb nu numai din cauza descrierii fara menajamente a unei lumi vazute  din interior. Cu frazele sale directe si penetrante autorul patrunde in profunzimea lucrurilor, acolo unde cuvintele nu inseamna doar ceea ce denumesc, ci reprezinta ceva mult mai cuprinzator."
Deutschlandradio
"Cu Maseurul orb, Catalin Dorian Florescu reuseste sa creeze un portet in egala masura tandru si sarcastic al noii batrine Romanii – un roman in culori bogate despre poftele, dorurile si disperarea oamenilor, carora prezentul li se pare destructibil iar forta povestirii, de nezdruncinat."
Der Standard
"Cind povesteste CDF, paginile infloresc."
Frankfurter Allgemeine Zeitung
"Nu e de ajuns talentul pentru a povesti asa cum o face C.D.F. Trebuie, de asemenea, sa fi crescut printre povestitori, intr-un spatiu unde istoriile de tot felul, credibile sau fantastice, sunt transmise din om in om."
Robert Şerban
„Reintilnirea, in romaneste, cu literatura lui Catalin Dorian Florescu va fi, imi place sa cred, una de impact si cu efecte benefice pentru cititori. Maseurul orb nu este doar un roman alimentat de «cresterea» personajelor, de interrelationarea si tensiunea dintre ele, cu un epic dinamic, fluent, in care povestile se ramifica si se completeaza una din alta, una cu alta. Constructia epica este si «suportul» unor teme dragi autorului, evadarea, exilul, prietenia, pierderea identitatii, tradarea, sinuciderea. O pledoarie extrem de subtila si de eficienta pentru literatura, care intareste, in fond, intregul demers romanesc al scriitorului.” 

Opinia cititorilor