TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drumul scurt spre casă

Cătălin Dorian Florescu
Colecții/Serii: Fiction LTD
Romanul lui Catalin Dorian Florescu este o poveste emotionanta, scrisa cu aceeasi fluiditate, cu aceeasi grija fata de cititor cu care autorul ne-a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0344-2
EAN-16: 973460344
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul lui Catalin Dorian Florescu este o poveste emotionanta, scrisa cu aceeasi fluiditate, cu aceeasi grija fata de cititor cu care autorul ne-a obisnuit deja. Trei tineri pornesc intr-o calatorie spre Est: de la Zurich, prin Viena si Budapesta, spre malul Marii Negre. Intimplarile prin care trec sint dramatice, incarcate uneori de absurd. Autorul dezvolta in cel de-al doilea roman al sau o imagine cuprinzatoare si, totodata, plina de miez a inceputului anilor ’90. O carte impresionanta, melancolica si mai ales plina de viata.

Autor: Cătălin Dorian Florescu
Traducător: Mariana Bărbulescu
Prefaţator: Marius Chivu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Der kurze Weg nach Hause
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură germană, beletristică, călătorie, zurich, viena, budapesta, absurd
 • Marius Chivu
  Prefaţator
  Catalin Dorian Florescu Cătălin Dorian Florescu - Autor
  Cătălin Dorian Florescu (n. 1967, Timisoara) a parasit Romania in 1982 si s-a stabilit la Zürich, unde a studiat psihologia. A lucrat sase ani ca psihoterapeut in domeniul reabilitarii persoanelor toxicodependente. A publicat romanele: Wunderzeit (2001, distins...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Cătălin Dorian Florescu
  Autor
  Marius Chivu Marius Chivu - Prefaţator
  Marius Chivu, n. 1978. Scriitor, traducător şi cronicar literar. Absolvent al Şcolii Populare de Arte, clasa de coregrafie, din Râmnicu Vâlcea, în 1996, şi al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, în 2003. A debutat...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2006, Orizont - Alexandru Budac
"Drumul scurt spre casa e placut la lectura, una din calitatile principale ale textului fiind tocmai faptul ca povesteste pur si simplu calatoria si descrie intilniri fara pretiozitate si sofisticari inutile, flash-back-urile din constiinta personajului fiind singurele artificii prin care se rupe, din cind in cind, firul narativ. Cele mai reusite pagini sint acelea in care evenimente, chipuri, obiecte, culori, mirosuri, sunete, fie ele din trecut, prezent ori pur si simplu anticipate, navalesc in constiinta lui Ovidiu, unde sint supuse unui «montaj» spectaculos. Romanul lui Catalin Dorian Florescu se lasa asadar citit si ca o contributie, nu lipsita de farmec, la una dintre cele mai vechi teme ale literaturii: intoarcerea acasa."
22 august 2006, Bucureştiul cultural - Paul Cernat
"Decupata, cu mina sigura, in scene cinematografice, naratiunea se incheaga din spoturi reci, nelinistitoare, ambigue, care se clarifica pe parcurs. Amintiri despre vagabonzi, scene din familie din momentul plecarii, atmosfera estivala – meticulos reconstruita – a litoralului romanesc din epoca Ceausescu. O proza «behaviorista», fara nimic tezist, cu sclipiri ironice si nervuri de tristete nostalgica. O scriitura hiperrealista cu precizie de ceas elvetian, dar cu efecte subliminale de umbra si lumina, decupind semnificatia detaliilor fara a pierde din vedere directia de mers a povestii."
12 octombrie 2006, 24-FUN - Ioan T. Morar
"Scriitorii romani isi doresc, in mod firesc, succesul si peste hotare, dar asta vine foarte greu. Asa ca trebuie sa ne bucuram pentru Catalin Dorian Florescu, un tinar scriitor nascut la Timisoara si afirmat in Elvetia, dar, deja cunoscut in intreg spatiul german, astfel incit poate trai numai din scris. Mare lucru! Dupa Vremea minunilor, care a fost un succes, editura Polirom ne propune un alt roman al aceluiasi, Drumul scurt spre casa. Un roman captivant in care veti regasi ceva din Europa de Est. Caci, acasa, pentru Florescu, inseamna si Romania!"
12 august 2006, Suplimentul de cultură - Doris Mironescu
"Florescu convinge ca romancier prin stiinta sa de a evidentia semnificatia unui eveniment fara sa insiste asupra ei, iar acolo unde episodul poate cistiga prin ambiguizarea semnificatiei, il lasa in voia lui. Asa se intimpla cu figura simbolica a ultimei rude ramase in tara a lui Ovidiu, unchiul Vlad, care trage sa moara pe tot parcursul cartii, redus fiind la stadiul de leguma, de corp inert, cu un deget lipsa de la picior. O agonie neconstienta de sine sau, dimpotriva, o incapatinare de a ramine in viata, in ciuda imprejurarilor? In orice caz, ambele sensuri sint proiectate, simbolic, la scara intregii tari si a intregului Est. Intoarcerea acasa echivaleaza cu reluarea legaturilor cu aceasta lume paradoxala, cu incercarea de a o intelege si de a o iubi. Drumul scurt spre casa nu este cel de pe autostrada: e un drum interior pe care Catalin Dorian Florescu reuseste sa-l duca pina la capat cu onestitate si farmec."

Opinia cititorilor