TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Caloriferistul şi nevasta hermeneutului

Carmen Firan
Colecții/Serii: Fiction LTD
Povestiri ale exilului, ale pierderii, ale iubirii, ale mirarii in fata conditiei umane, textele din Caloriferistul si nevasta hermeneutului pot fi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-890-X
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Povestiri ale exilului, ale pierderii, ale iubirii, ale mirarii in fata conditiei umane, textele din Caloriferistul si nevasta hermeneutului pot fi considerate niste farse incarcate de profunzime. Umorul vine sa contrabalanseze observatiile profunde, nostalgice sau melancolice, iar punctul culminant al „punerii in scena” este alunecarea povestii in fantastic. Autoare gaseste miraculosul in banalul de linga noi si, incarcindu-l cu semnificatii, il include in povestea ei, ca principal ingredient. 

Cuprins extins:
Caloriferistul si nevasta hermeneutului
Sarpele
Lumina din pod
Un loc de parcare
A doua viata
Concesie
Caciula
Trei pentru Infern
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, farse, povestiri, iubire, condiţie umană, fantastic
  • Carmen Firan - Autor
    Carmen Firan (n. 1958, la Craiova), cunoscuta poeta, scriitoare si jurnalista. Autoare a 11 volume de versuri publicate in Romania, proza, eseuri, piese de teatru si scenarii de film. Din 2002, stabilita in New York, SUA. Colaboreaza la reviste literare din Romania, Franta, SUA, Anglia, Israel, Canada. Opera sa apare in traducere in antologii sau in volum in Franta, Anglia, Irlanda, Polonia, Israel, Canada, Germania, Suedia. Volume tiparite in SUA: Dupa-amiaza cu...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

31 mai 2005, revista 22 - Tania Radu
"Caloriferistul si nevasta hermeneutului e rodul sederii in America, in teme si in abordare deopotriva. Cele opt bucati, de dimensiuni diferite, vorbesc toate despre emigranti, fara sa se ocupe neaparat si de conditia emigrantului, in sensul comun al expresiei, adica observind saracia, consecintele dezradacinarii etc. Emigrantul din prozele lui Carmen Firan n-o duce grozav, dar nu neaparat fiindca e emigrant, ci fiindca e singur. Singur de tot sau singur in familie. Singur ca om sau singur ca artist. Calitatea singuratatii americane (mai usoara decit ar cintari-o europenii!) e de altfel tema care revine cel mai des in paginile acestei carti."
23 martie 2005, România literară - Tudorel Urian
"Carmen Firan este o scriitoare foarte atenta la micile probleme ale cotidianului. Fina observatoare a universului casnic, dotata cu spirit de analiza, autoarea problematizeaza in permanenta. Fara a rupe gura tirgului, proza sa – care poarta o evidenta tenta feminina si, pe alocuri, amprenta poetei Carmen Firan – se citeste cu interes tocmai prin aceasta potentialitate a ei de a atrage atentia asupra bolilor care macina relatiile interumane la inceputul mileniului III."
Carmen Firan
"Nuvelele sint plasate in New York-ul de azi, unele in lumea sofisticata din Manhattan, altele in Babylonul etnic din Queens, unde o parte a emigratiei romanesti inca se zbate cu dileme identitare, cu prejudecati si nostalgii. Dragostea, gelozia, desertaciunea, relatia in cuplu, apropierea de Dumnezeu, fatalismul si superba aventura existentiala sint temele predilecte ale eroilor cartii, oameni obisnuiti care intilnesc miracolul si sint marcati de stranietatea lui.” 

Opinia cititorilor