TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Provocatorul | Ultimii AL-BUN-PRUOC2-06-P-001
Provocatorul | Ultimii
Vezi
galerie

Provocatorul | Ultimii

de Bujor Nedelcovici

Id: #212038

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Opere complete 2
 

Descriere produs

Opere Complete este un concept deschis, evident – scriitorul nu trebuie să declare solemn că nu va mai scrie nimic până la sfârșitul vieții! – interactiv, oferind și autorului șansa de a deveni cititor al propriilor sale producții, și de a interveni. Bujor Nedelcovici este primul romancier român care „testeză” un asemenea proiect, iar succesul primului volum ne îndreptățește să continuăm. Și continuăm cu volumul doi, care va cuprinde de data aceasta, primul și ultimul roman publicat de Bujor Nedelcovici: Ultimii și Provocatorul.

 

Ultimii este un roman al „ultimilor burghezi”, al fatalității în fața istoriei, este ca „un apel misterios venit dintr-o lume dispărută. Este lumea de dinaintea comunismului, o lume ce-și găsea refugiul prin subsoluri întunecoase, luând ca pe o Arcă a lui Noe, vestigii ale existenței anterioare”, scria Alex Ștefănescu despre acest roman.

 

Provocatorul este o poveste de iubire care începe la Paris, trecând prin Montreal, San Francisco, și Mexic, este un romanul unui provocator, Guy „anunțat încă din titlu... care corespunde unei versiuni moderne a Idiotului dostoievskian, care însă trăiește prin propria inteligență, renunțând să mai reformeze lumea și oamenii care sunt condamnați definitiv la rău”, după cum scria criticul Paul Garapon, într-o cronică a romanului apărută în revista pariziană Esprit (romanul a fost tradus în limba franceză și a apărut în 2000 la editura Euroculture).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bujor Nedelcovici

Data apariției: iulie 2006

ISBN: 973-724-068-5

Copertă: Paperback

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

Teme: comunism, iubire

Bujor Nedelcovici
Bujor Nedelcovici
Autor

Prozator și publicist, Bujor Nedelcovici s-a născut la 16 martie 1936 la Bârlad....

vezi autor