TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Somnul vameșului AL-BUN-SVFVNG-07-P-001
Somnul vameșului
Vezi
galerie

Somnul vameșului

de Bujor Nedelcovici

Id: #211563

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Opere complete 4
 

Descriere produs

Sensibilitatea întru adevăr și dreptate a lui Iustin Arghir este nu mai puțin, prin propensiunea ei activă excepțională, ceva cu totul rar în literatura română, în care spiritul tranzacțional și acomodant este mai caracteristic ethosului național. În alcătuirea personajului său, Bujor Nedelcovici a combinat, de altminteri, cu abilitate un dat individual cu sentimentul de vină pe care marxiștii se pricep bine să-l sădească în conștiința adversarilor lor reali sau virtuali și pe care Kafka, mai apoi, l-a universalizat prin opera lui profetică.” - Ion Negoitescu, Scriitori contemporani, Ed. Dacia 1984

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bujor Nedelcovici

Data apariției: iunie 2007

ISBN: 978-973-724-121-4

Copertă: Paperback

Număr pagini: 856

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

Teme: exil

 

Opinii editoriale

Absolut memorabili sunt cei doi bătrâni: Ștefan Orleanu – Fier, burghezul, bancherul, parvenitul prin tenacitate și colonelul Ion Arghir, aristocratul. Se conturează o Forsyte Saga românească de negustori, politicieni, ofițeri, magistrați cu care Iustin își identifică rădăcinile cele mai îndepărtate.

Nicolae Manolescu

Cei «puternici» vor fi aici, aceia care vor izbuti sa ramana «stapani» asupra propriei lor vieti, chiar si atunci cand ei nu apar decat ca niste simple jucarii ale destinului.

Liviu Petrescu, Tribuna, nr. 48, noiembrie 1973

Bujor Nedelcovici are trei atuuri de romancier: vocația construcției, finețea analizei psihologice și capacitatea de a vedea idei.

Cornel Ungureanu, România literară, 21 iunie 1973

Caracterul unitar al volumelor, structurarea lor în perspectiva unei problematici strict și lucid asumate, stilul și modul abordării acesteia sunt temeiurile care constituie opera epică a lui Bujor Nedelcovici.

Ion Holban, Salonul refuzaților, Ed. Moldova, 1995
Bujor Nedelcovici
Bujor Nedelcovici
Autor

Prozator și publicist, Bujor Nedelcovici s-a născut la 16 martie 1936 la Bârlad....

vezi autor