TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 8,95 lei
-7%9,62 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 29.09.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Noaptea când cineva a murit pentru tine

Bogdan Suceavă
Stoc furnizor
PREȚ: 8,95 lei
-7%9,62 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 29.09.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Fiction LTD
Un grup de studenti petrece noaptea de 25 decembrie 1989 in cladirea Universitatii, in centrul Bucurestiului, intr-un perimetru de siguranta aflat in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1734-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un grup de studenti petrece noaptea de 25 decembrie 1989 in cladirea Universitatii, in centrul Bucurestiului, intr-un perimetru de siguranta aflat in interiorul Facultatii de Geologie. In jurul cladirii, in decursul intregii nopti, au loc schimburi de focuri. La citeva sute de metri distanta, un grup de militari pazeste un punct strategic in apropierea cladirii fostului Comitet Central. Nu este prima oara cind destinele unora dintre acesti studenti si militari se intersecteaza. Odata cu aparitia zorilor, aflam ce s-a intimplat in acea noapte.

Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
beletristică, literatură română, studenţi, 25 decembrie 1989, facultatea de geologie, revoluţie
  • Bogdan Suceavă - Autor
    Bogdan Suceavă, nascut la 27 septembrie 1969, la Curtea de Arges. Studii la Universitatea Bucuresti, unde a obtinut licenta in matematica (1994) si diploma de studii aprofundate in geometrie (1995). Doctorat in matematica la Michigan State University, East Lansing (2002), cu teza intitulata Noi invarianti de curbura riemannieni si kaehlerieni si subvarietati puternic minimale, realizata sub indrumarea lui Bang-Yen Chen. In prezent, profesor la California State...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 294, 2010, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Cartea lui Bogdan Suceava, Noaptea cind cineva a murit pentru tine, descrie primii pasi in lumea cea noua, ivita pe neasteptate pe strazile Bucurestiului in decembrie ‘89. Aflam despre sperantele, gindurile, visele si framintarile unui tinar prins in valurile tulburi ale revolutiei romane. Romanul e scris din fraze scurte, ritmate, care vor parca sa imite cadenta rafalelor pistoalelor-mitraliera din acea iarna revolutionara, calda, ireala si tragica. Evenimentele de atunci sint povestite de Bogdan Suceava de pe tarim american, cu o detasare pe care autorul o considera necesara literaturii."
noiembrie 2010, Apostrof - Doru Pop
"Noaptea cind cineva a murit pentru tine este un roman dublu articulat narativ. Pe de o parte povestea principala acopera o zi din viata eroului principal, zi care se incheie in noaptea fatidicei zile de 25 decembrie 1989. Pe acest palier, romanul are o structura aproape clasica, dispune de o unitate de timp si spatiu impecabil aleasa si geometric construita. Istoria incepe cu expunerea timpului („In dimineata de 25 decembrie 1989”), a locului („dinspre Piata Dorobanti spre sud, spre Universitate”) si a conflictului („ne transmiteau pe toti la televizor, in direct pe toate canalele lumii”). Aparent, a scrie despre Revolutia romana la 20 de ani dupa consumarea evenimentelor dramatice pare un gest de curaj literar, dar el este, mai degraba, unul de maturizare personala."
martie 2011, Dilemateca - Ştefania Mihalache
"Am auzit deseori opinii refractare la adresa „inca unui film despre comunism“ sau „a inca unuia despre Revolutie“, chiar daca, de fapt, filmele nu sint chiar atit de multe. Iar carti despre Revolutie sint si mai putine. Cartea lui Bogdan Suceava ocupa, astfel, un spatiu destul de liber la nivel fictional si (inca) destul de plin emotional pentru cei care isi amintesc acele zile. Cind o forma artistica se intilneste cu subiectul Revolutiei este greu insa, pentru consumatorii ei, nerefractari, sa si-o reprezinte ca arta pura si s-o priveasca detasat, din punctul de vedere al conventiei. Pare ca, la un nivel subliminal, inca asteptam clarificari, raspunsuri. Asa se citeste cartea lui Bogdan Suceava. Pare sa existe aici un nivel unitar al intentiilor autorului, naratorului, protagonistului si cititorului deopotriva, in timp ce toate aceste instante se afla in vestibulul dintre categoriile de realitate si fictiune, cu toate multiplele si sofisticatele lor definitii."
iulie 2011, Steaua, nr. 7 - Mihaela Ursa
"Noaptea cind cineva a murit pentru tine (Polirom, 2010) este romanul unor zile decisive (25 si 26 decembrie 1989, in Bucuresti) filtrate de subiectivitatea unui singur personaj, „inmormintat in tenebrele clipei”, student la matematica si fost TR-ist in singurul pluton „ai carui militari erau imbracati in gri-albastru”, respectiv in trupele de securitate. In aceste conditii, imi place sa cred ca Bogdan Suceava intelege patetismul voit, excesiv, al scriiturii ca pe o amprenta obligatorie in tratarea narativ-confesiva a unui atare subiect. " Roman al identitatii in aceeasi masura in care este un roman al Revolutiei (respectiv al transformarii individului in „participant” la multime), Noaptea cind cineva a murit pentru tine trateaza lamurirea de sine in raport cu trei repere majore: multimea, fratele si tatal.
Ehren Schimmel, Sanda Cordoş, Review of Contemporary Fiction
"Impartindu-si timpul intre matematica si literatura, Bogdan Suceava a descris literatura drept adevarata sa pasiune. Poate nu surprinzator, cartile sale dezvaluie ordinea si structura unei minti matematice. Dar in timp ce in multe dintre ele regasim abordari realiste, frecvent apar si elemente de fantastic. Indiferent de tema, scrisul lui Bogdan Suceava oscileaza intre comic si tragic, intre linistit si exploziv, intre fizic si metafizic.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus