TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Miruna, o poveste. Ediţia a II-a

Bogdan Suceavă
Colecții/Serii: Povestiri
ISBN: 978-973-669-510-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Miruna, o poveste. Ediţia a II-a

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2008
Editura: Curtea Veche
Pagini: 136
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
povestiri, proză, copilărie, ecouri politice
  • Bogdan Suceavă - Autor
    Bogdan Suceavă, nascut la 27 septembrie 1969, la Curtea de Arges. Studii la Universitatea Bucuresti, unde a obtinut licenta in matematica (1994) si diploma de studii aprofundate in geometrie (1995). Doctorat in matematica la Michigan State University, East Lansing (2002), cu teza intitulata Noi invarianti de curbura riemannieni si kaehlerieni si subvarietati puternic minimale, realizata sub indrumarea lui Bang-Yen Chen. In prezent, profesor la California State...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz Miruna, o poveste, Bogdan Suceavă Sunt unele cărţi care au exact ce ai nevoie, chiar şi în cele mai critice momente, un soi de miere pentru interiorul tău ruginit. O astfel de carte este Miruna, o poveste, miniromanul lui Bogdan Suceavă, care a fost descris de Paul Cernat drept un fantasy folcloric şi care se ocupă extrem de inteligent de poveste şi de motivul poveştii. Un bunic, pe care îl vei îndrăgi de la primele pagini, le povesteşte nepoţilor săi istorii la graniţa dintre legendă şi realitate, care par să provoace un dezechilibru pentru forţele magice din spaţiul de la poalele Munţiilor Făgăraşului. Construcţia, micronaraţiunile şi tehnicile...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Paul Cernat, Observator cultural
"Ce cărticică surprinzătoare a scris Bogdan Suceavă!… Roman şi nu tocmai, Miruna, o poveste este un soi de fantasy folcloric cu elemente de metabasm, dar mai ales un exerciţiu de întoarcere la surse: adică la copilăria de sub Munţii Făgăraşului, pe valea Râului Doamnei, undeva în perimetrul delimitat de Posada, Mănăstirea Argeşului şi Nucşoara Elisabetei Rizea."
Luminiţa Marcu, Noua literatură
"Miruna, o poveste oferă cititorului o călătorie într-o Românie profundă, rural-fantastică, din care nu lipsesc însă ecouri politice şi figuri eroice. Perspectiva infantilă, o provocare pentru mulţi, îi reuşeşte lui Bogdan Suceavă cu multă uşurinţă. [...] O carte cu totul singulară, de care te poţi îndrăgosti."  
Andrei Simuţ, Cuvântul
"Miruna, o poveste se distanţează vizibil de producţia de proză a ultimilor ani, dar şi de multiplele formule stilistice exersate în volumul de povestiri Imperiul generalilor târzii şi de lumea ficţională a romanului Venea din timpul diez, fresca paradigmatică a anilor ’90, un titlu de referinţă nu doar pentru traseul evolutiv al prozei scriitorului, dar şi pentru toată proza noastră postdecembristă."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus