TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 8,95 lei
-7%9,62 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 29.09.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Profesorul Bumb şi macii suedezi

Augustin Cupşa
Stoc furnizor
PREȚ: 8,95 lei
-7%9,62 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 29.09.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Proză
Augustin Cupsa este cistigatorul concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania, editia 2011.   Augustin Cupsa a debutat in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2936-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Augustin Cupsa este cistigatorul concursului de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania, editia 2011.
 
Augustin Cupsa a debutat in proza cu Perforatorii, roman care a devenit un reper al noii generatii de prozatori. A urmat o serie de scenarii de film premiate si ecranizate. Cu noul volum Profesorul Bumb si macii suedezi autorul reuseste o noua performanta, de aceasta data in proza scurta.
Cele cinci povestiri sint plasate intr-un teritoriu tensionat, dominat de psihozele, fobiile, nevrozele si impulsurile schizoide ale lumii contemporane, devoalate in registrul nu usor de orchestrat al parabolei. In aparenta texte ludice – scrise cu umor si mustind de amanunte pitoresti, adesea picante –, povestirile tradeaza in subtext o abordare hipersensibila a grotescului si a absurdului existentei cotidiene.
In Profesorul Bumb si macii suedezi, Muntii de neon, Usor cu metroul prin Bucuresti. Eva la mijloc, Importanta cirtitei si Furtuna intr-un singur cuvint, Augustin Cupsa, cu acuratete de geometru, fisureaza lumea personajelor sale, trasind granite fine intre real si fantastic, ca ultime solutii de vindecare.
Data apariției: 2011
Pagini: 160
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, povestiri, absurd, grotesc, umor, cotidian
  • Augustin Cupşa - Autor
    Augustin Cupşa (n. 1980) a publicat în 2006 romanul Perforatorii când a câştigat concursurile pentru manuscrise organizate în paralel de USR şi Cartea Românească. A primit ulterior Premiul de Excelenţă pentru debut în literatură al UNPR şi USR, Premiul Petre Pandrea şi premiul anual al revistei Ramuri. După ce Trenul către Bucureşti pleacă de la linia 3 a câştigat premiul HBO pentru...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Iulia Avram Iulia Avram Augustin Cupșa – Profesorul Bumb și macii suedezi Proză scurtă, una dintre cele foarte bune. Rar mi-e dat să întălnesc scriitori de proză scurtă care să-mi placă, pesemne e nevoie de ceva talent special în afară de cel al literaturii. Auzisem despre Augustin Cupșa că a mai scris scenarii de film; se simte. M-a uimit, ce mai. Din prima poveste am ținut minte imaginea câmpului cu maci în zilele de vară suedeze, de iulie, când soarele aproape că nu apune. Și definiția nimicului, așa cum o dau Bumb și Furtunache. Profesorul Bumb este un om aproape constant beat, geniu și curviștin. Se putea altfel? Scriitorii, dacă nu îmbracă...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Nora Iuga
"Citesc cartea lui Augustin Cupsa si vad cirtita, „mare, jegoasa, surpind incetisor tot ce cladise batrinul”, vad dirijabilul lui Celine zacind la pamint ca o uriasa batista mototolita, vad gingania lui Kafka, sobolanul alb cu blana insingerata, demonul lui Le Clezio, vad… toate frustrarile nascatoare de genii. Augustin Cupsa este revelatia literaturii noastre actuale tocmai pentru ca nu face nimic sa fie actual, el s-a nascut european: livresc, fantast, ticnit – risul lui suna lugubru in noptile noastre.” 
Claudiu Komartin
"Imi place din ce in ce mai mult proza lui Augustin Cupsa, scriitura sa tot mai rafinata si mai migaloasa, forta expresiva si inteligenta cu care isi joaca (pentru a le putea dejuca) pina si impreciziile. Descopar cu admiratie in prozele din Profesorul Bumb si macii suedezi orgoliul unuia dintre cei mai inzestrati scriitori ai generatiei noastre.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus