TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Raport asupra singurătăţii

Augustin Buzura
Colecții/Serii: Fiction LTD
ISBN: 978-973-46-1277-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 408
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, sarcasm
  • Augustin Buzura Augustin Buzura - Autor
    Prozator, de asemenea, publicist, Augustin Buzura s-a născut la 22 septembrie 1938 în comuna Berinta, Maramureș. A urmat Liceul din Baia Mare și Facultatea de Medicină din Cluj, cu specializarea psihiatrie. A debutat în revista Tribuna în 1960. A...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

16 iulie 2009, Cultura - Mircea Iorgulescu
"Roman cu strangul mortii de git, Raport asupra singuratatii pare sa se petreaca inlauntrul unui creier bintuit. Tot ceea ce se intimpla – si se intimpla multe – ar putea fi citit si in cheie onirica, enorm vis ori mai degraba cinemateca interioara functionind non stop si precedind stingerea finala."
13 martie 2009, România literară - Daniel Cristea-Enache
"Augustin Buzura foloseste masiv, in romanul de fata, reteta senzationalismului epic, cu tot ce presupune aceasta: intimplari socante, deznodaminte tragice, curs imprevizibil al lucrurilor, dictind asupra parcursului narativ. Cartea abunda de scene ale violentei si violului, iar rasturnarile de situatie sint frecvente. Senzationalismul evenimential e atras insa si intergrat intr-o structura reflexiva, ba chiar intr-un mecanism problematizant, bine rodat, care are nevoie de fapte, cit mai multe fapte, pentru a le interpreta si etaja."
Eugen Simion
"Buzura are in spate o opera masiva, puternica estetic, si cine vrea sa judece contributia generatiei ’60 si, in genere, forta si valoarea literaturii române postbelice nu poate sa faca abstractie de epica lui. Este, nu am indoiala, un mare scriitor. Un scriitor pe linia realistilor ardeleni (Slavici, Rebreanu, Pavel Dan), atent la miscarile obscure ale individului si, totodata, atent, foarte atent la destinul si psihologia noilor categorii sociale...” 
Alex Ştefănescu
"Augustin Buzura este Augustin Buzura cel dintotdeauna, grav si lucid – grav pina la patetism si lucid pina la sarcasm.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus