TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Războiul fluturilor

Andrei Ungureanu, Paul Cernat
Colecții/Serii: Ego. Proză
Cartea semnata de criticul Paul Cernat si poetul Andrei Ungureanu este primul volum-experiment scris la patru miini din cadrul colectiei „Ego....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0047-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea semnata de criticul Paul Cernat si poetul Andrei Ungureanu este primul volum-experiment scris la patru miini din cadrul colectiei „Ego. Proza”. Roman pentru rafinati si, in acelasi timp, poveste diafana pentru copii, Razboiul fluturilor descrie razboiul teribil care se isca intre regatul Fluturilor de Zi si cel al Fluturilor de Noapte pentru Gradina Amytis. Idile si pasiuni, gratioase tradari, recuzita clasica in combinatie cu elemente din tehnologia de ultima ora si discrete trimiteri inspre alte lumi din literatura romana sau universala se intretaie intr-un basm plin de culoare si gingasie.

Autor: Andrei Ungureanu, Paul Cernat
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, roman experiment, idile, trădări, fluturi, basm, heroic fantasy
 • Paul Cernat
  Autor
  Andrei Ungureanu - Autor
  Ungureanu, Andrei Andrei Ungureanu (n. 1979) este absolvent al Facultatii de Drept, Universitatea „Ovidius”, Constanta. Debut literar: Insomnie de peste, poezii, Arc, Chisinau, 2000 (premiul Fundatiei Culturale Romane pentru debut; premiul Fondului Literar din Moldova). Colaborator cu proza si eseuri la revistele de cultura „Contrafort” si „Sud-Est”.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Andrei Ungureanu
  Autor
  Paul Cernat - Autor
  Paul Cernat s-a nascut pe 5 august 1972 la Bucuresti. Lector universitar, doctor Summa Cum Laudae in Filologie (2007), la Catedra de Literatura Romana a Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti. A publicat, impreuna cu Ion Manolescu, Angelo Mitchievici si Ioan Stanomir, volumele In cautarea comunismului pierdut (Polirom, 2001), O lume disparuta. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici (Polirom,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

octombrie 2005, Orizont - Paloma Popescu-Blum
"Razboiul fluturilor este, intr-adevar, un regal al imaginatiei, o revarsare de umor spumos si, in plus, o opera care-si bucura cititorii cu stralucirea bijuteriilor stilistice, dar este si pretextul etalarii unei eruditii entomologice impresionante sau a uitarii de sine prin transpunerea in universul fantastic al lepidopterelor umanizate."
ianuarie 2006, Contrafort - Grigore Chiper
"Lumea fluturilor descrisi seamana cu cea a boierilor dintotdeauna. Cartea e buna de citit intr-o vacanta cind ai timp liber pentru a savura meandrele de limbaj, iar materia romanului e de asa natura, incit predispune la joc. Cartea e scrisa dintr-un imbold ludic si trebuie interpretata ca atare."
decembrie 2005, Timpul - Andreea Grinea
"Ne aflam, asadar, pe teritoriul parodiei si al libertatilor de tot felul. Conceput ca un experiment, ca exercitiu de evadare intr-o fantezie totala, care guverneaza toate palierele cartii (se fantazeaza, mai cu seama, la nivelul limbajului), Razboiul fluturilor reprezinta, fara indoiala, o provocare."
23 septembrie 2005, Dilema Veche - Adina Diniţoiu
"O fictiune absoluta, cu personaje fluturi, a carei poveste rezida in rivalitatea dintre fluturii de zi si fluturii de noapte. Cum s-a remarcat deja, acest mic roman-bestiariu fictiune animaliera, deopotriva gratioasa si necrutatoare, este altceva decit proza tinara, biografista si puternic erotizata care se scrie astazi la noi. Ambalata in volutele unui soi de regal verbal (prin conformitate), ea iti poate servi numai antreul (adica rafinamentul lingvistic), dar – in functie de apetit – poate merge mai departe, la felul principal, consistent: bestiariul reconditionat, alegoric si garnisit cu efectele speciale ale realitatii virtuale. Cei mai intelepti se vor pastra pentru desert, ciugulind cite putin din savoarea lingvistica si din scenariul de heroic fantasy in haine fluturesti."
19 august 2005, Averea - Elena Vlădăreanu
"Razboiul fluturilor a debutat intr-un bar, acum vreo doi-trei ani. La inceput, nu au fost decit doi razboinici: Paul Cernat, cunoscut in viata particulara ca aprig critic literar, si Andrei Ungureanu, care se da drept poet. Celor doi li s-au alaturat in scurt timp armata fluturilor de zi si armata fluturilor de noapte. Dupa lupte care au durat trei ani, razboinicii au facut pace si s-au gindit sa-si popularizeze experienta din timpul luptelor. Atunci au scris un roman. Acesta nici nu se putea intitula altfel decit Razboiul fluturilor."
Dan Petrescu
"Plonjonul extrem de avizat si curajos al celor doi autori in lumea lepidopterelor (si, deopotriva, in aceea a genurilor literare cam deficitare din literatura nationala) demonstreaza ca se poate face literatura nu numai cu orice fel de cuvinte (asta stiam de la Tristan Tzara si Arghezi), ci si cu eroi (ba chiar si subiecte) de tot felul – hobbiti, zmei, vrajitori nubili si, iata, ca o suprema si rafinata gratuitate, fluturi. O carte pe care Nabokov ar fi fost fericit s-o prefateze...” 

Opinia cititorilor