TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Soni

Andrei Ruse
Colecții/Serii: Ego. Proză
Intrebari incomode, sex si droguri intr-un roman contemporan despre decadere si iluminare. Povestea Soniei, o tinara de douazeci si sase de ani care...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-3094-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Intrebari incomode, sex si droguri intr-un roman contemporan despre decadere si iluminare.

Povestea Soniei, o tinara de douazeci si sase de ani care afla ca are cancer la stomac si numai o jumatate de an de trait, ne conduce catre intelegerea sensului si a libertatii omului intr-o societate urbana tot mai agitata, lipsita de sentimente si plina de artificial. Dincolo de ritmul de cavalcada nebuneasca spre moarte si de bravada dureroasa, perfect justificata de circumstante, Soni are puritate si un romantism cu care tinerii vor rezona intotdeauna. Caci, dupa cum spune personajul principal, „nu e nimic aici in afara dorintei noastre de a muri cit mai tirziu posibil”.         

Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, cancer la stomac, 6 luni de trăit, sensul omului, libertate, societate urbană contemporană, moarte, bravadă, iluminare
  • Andrei Ruse - Autor
    Andrei Ruse s-a nascut pe 16 decembrie 1985, in Bucuresti. A initiat mai multe proiecte online in domeniul cultural, ultimul si cel mai important fiind revista si comunitatea Hyperliteratura.ro (2011). A colaborat si cu alte site-uri si a derulat diverse campanii de promovare pentru carti, fiind invitat la diferite conferinte privind promovarea de carte; a organizat, de asemenea, mai multe evenimente, printre care Clubul de Lectura, o intilnire bilunara care...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

6 septembrie 2012, vice.com - Mihai Popescu
"Fie ca va place, fie ca nu, Soni e genul de roman care o sa va zgindare un pic."
3 septembrie 2012, bookiseala.ro - Marius Ghilezan
"In cartea lui Andrei Ruse personajul aduce, constient sau inconstient, un elogiu acelui carpediem pe care-l uitam permanent. Parca John Lennon zicea ca viata e ceea ce trece pe linga noi cind facem planuri de viitor. Planurile Soniei sint simple. Drog si apetit de sex. Traieste intens in spatiul dintre doua zile, cit un amarastean intr-o viata. E bucuroasa ca nu va avea grijile unui om normal, responsabil. Pluteste deasupra realitatii, nimbul ei e un galant trofeu pe girbova existenta umana, intre serviciu, casa si somn. (…) Evadarile din realitate in imaginarul mortii sint elocinte care ne dovedesc ca autorul Andrei Ruse e veritabil. Nu e nici mult Bulgakov, nici putin Ginsberg. E un povestitor cu staif."
Andrei RUSE În dialog cu Corina Niţescu, 24 septembrie 2012, AmDoar18Ani.ro - Andrei Ruse
"Eu nu cred in inspiratie. Eu cred in munca. Proza e ca lucrul pe santier. Si in mare parte, nu e nimic romantic aici, decit preludiul si postludiul. N-am o schema, n-am o reteta. Cind am ce scrie, scriu. Si ma rup de lume cu saptaminile, lunile s.a.m.d., depinde. Scriu oriunde, scriu oricum (...)"
20 septembrie 2012, bookblog.ro - Raisa Stoleriu
"Soni este un roman simplu, usor de parcurs, ,,fara pretentii de Nobel”, dar inventiv, care ii va atrage pe cei tineri. Sint dozele de umor ce destind limbajul si atmosfera, sint micile portii de filosofie, e traiectoria de la negare, la acceptare, sint capitolele dedicate halucinatiilor si viselor ce incearca sa descrie inconstientul, e incercarea de a gasi un sens in absurdul existentei, de a raspunde la intrebarea ce te face viu? Plusuri: Elementele de metaroman ce ofera ingeniozitate, verosimilitatea, umorul, goana dupa viata, simplitatea."
Andrei Ruse în interviu cu Andreea Chebac, 11 octombrie 2012, bookblog.ro - Andrei Ruse
"[Sa scriu din perspectiva feminina a fost] mai mult interesant decit greu. O provocare care m-a fortat tot timpul sa-mi tin „creierii” in pioneze si sa incerc constant sa inteleg atitea alte puncte de vedere fata de ale mele. Dar d-aia imi place sa scriu cred cel mai mult, pentru ca reusesc sa ma pun si sa traiesc anumite ipostaze care in mod normal ar fi imposibile. Am vrut ca cititorul sa simta si sa vada cit de aproape poate totul. Si pina la urma asta e stilul meu, direct, explicit, uneori poate mai dur (desi fata de ceea ce am citit eu dur in literatura, sunt un copil cuminte)."
Bookblog.ro
"Soni este o stare de spirit.” 
Evenimentul Zilei
"Un must-read. Cartea are toate sansele sa ajunga una cult.”   
All News
"Soni te face sa apesi pina la pamint pedala de acceleratie si sa-ti pui intrebari serioase despre propria ta identitate.” 

Opinia cititorilor