TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Voi folosi întunericul drept călăuză CR-ANM-VOFNDC-16-N-001
Voi folosi întunericul drept călăuză
Vezi
galerie

Voi folosi întunericul drept călăuză

de Andrei Mocuţa

Id: #245259

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul Voi folosi întunericul drept călăuză de Andrei Mocuța cuprinde poeme care încearcă să surprindă spiritul exotic al culturii catalane și al unor artiști ai locului precum Salvador Dali și Antoni Gaudi. Chiar dacă ei sînt actorii principali ai jurnalului liric, totuși cel mai viu personaj ce transpare din versurile acestui volum este însăși Barcelona în complexitatea ei arhitecturală inegalabilă. Locuri precum Port Vell, Mirador de Colom, Las Ramblas, Sagrada Familia, Plaça de Catalunya, Costa Brava sînt popasuri poetice într-un volum de întîmplări și imagini decriptate într-o cheie ludică, evazionistă și personală.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Mocuţa

Data apariției: iulie 2016

ISBN: 978-973-23-3139-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 80

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,În acest nou volum de versuri poetul Andrei Mocuța nu face altceva decât să se joace: de-a contemporanul lui Dali și a lui Gaudi, de-a veteranul de război, de-a filosoful, de-a amantul, de-a eternul î......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Disponibilitatea literară a ultimelor nume bune de scriitori români mă uimește: nu mai sînt simpli «poeți», «prozatori», «eseiști», «critici literari», ci, cu egală vogă și nonșalanță, toți și toate deodată. Tratează fiecare gen literar cu relaxare, spre deosebire de promoțiile scriitoricești precedente, unde citești repede un atașament patetic, exclusiv față de genul literar în care se scrie. Dacă e poet, atunci poezia lui e un fel de juramint de credință.

Nu-i cazul lui Andrei Mocuța, care se simte ca peștele în apă în toate: în proza, în poezie, în eseu. În nici una nu e însă un intrus sau un pasager. Cea mai recentă carte de poeme, Voi folosi întunericul drept călăuză, e un jurnal liric din Barcelona, prilejuit de Turnirul de poezie organizat de Uniunea Scriitorilor din România la începutul verii lui 2014. Anotimp barcelonez fragil, verde crud. Fiecare notație e un poem fin din care nu lipsesc, precum un condiment rar, ironia – autoironia, cel mai adesea –, apoi culoarea exotică a locului saturat de sugestii culturale, mituri, personalități și mentalitate, o anumită fragezime vibrantă a trăirii. Senzația e de viu și de intensitate adîncă a sentimentului.” 

Vasile Dan