TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Wakefield

Andrei Codrescu
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Wakefield, eroul romanului cu acelasi nume, duce o viata tihnita la New Orleans, printre carti si mobile de bun-gust, cind Diavolul – prada...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0360-4
EAN-16: 973460360
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Wakefield, eroul romanului cu acelasi nume, duce o viata tihnita la New Orleans, printre carti si mobile de bun-gust, cind Diavolul – prada depresiei din pricina birocratiei si a concurentei dure de pe lumea cealalta – ii face o vizita si ii acorda un ragaz de un an pentru a gasi un mod de viata autentic, altminteri urmind sa-i ia sufletul. Astfel incepe odiseea protagonistului prin America zilelor noastre, o lume a conflictelor interculturale si interetnice, a globalizarii si tehnologizarii, populata de initiati New Age, miliardari corporatisti, colectionari de arta si ecologisti militanti.

Autor: Andrei Codrescu
Traducător: Ioana Avădani
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, diavolul, new orleans, depresie, birocraţie, conflicte interetnice, globalizare, new age
 • Ioana Avădani
  Traducător
  Andrei Codrescu - Autor
  Poet, prozator, eseist, scenarist, publicist. Andrei Codrescu s-a nascut la 20 decembrie 1946 in Sibiu. In 1966 a emigrat in SUA, devenind cetatean american in 1981. A fost librar in New York, apoi scriitor profesionist, publicist, editor, comentator de radio si televiziune, profesor de limba si literatura engleza la John Hopkins University din Baltimore (1977 - 1984) si la Louisiana State University din Baton Rouge (din 1984). Este fondatorul si editorul...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Andrei Codrescu
  Autor
  Ioana Avădani Ioana Avădani - Traducător
  Ioana Avădani – aşa cum o caracterizează Ambasada SUA în România, este o româncă remarcabilă. După o experienţă de şase ani în presă (şef al biroului de ştiri externe la Mediafax, editor general al Ştirilor...
  AFLĂ MAI MULTE

Opinii Editoriale

Andrei Codrescu în interviu cu Laura Albulescu, septembrie 2006, Cuvântul - Andrei Codrescu
"In SUA le e frica de mine, asa ca am parte de doua reactii egal de plictisitoare: ploconire si iritare-fara-citire. Cei care ma asculta la radio reactioneaza mai viu. Cititorii sint lenesi si adera la chestii care-mi sint straine, precum realismul psihologic. Daca ma citesc totusi, le este rusine sa spuna ca au fost provocati. Realismul psihologic imi produce o greata fizica, la fel de mare ca si poezia la moda prin campusuri, despre nasturi, buric si castrare. Imi par mai interesant mie insumi cind citesc ce se scrie despre volumele mele in Romania."
noiembrie 2006, Orizont - Alexandru Budac
"Poate ca diavolii din New Orleans nu sint chiar atit de inspaimintatori precum cei din Salem, dar dupa ce ai terminat de citit romanul Wakefield, devii foarte atent sa nu-ti puna nimeni copita in usa cind vrei s-o inchizi. Nu de alta, dar musafirul nepoftit s-ar putea sa-ti consume toate tariile din casa."
noiembrie 2006, Scrisul romÂnesc - Carmen Firan
"Romanul este cu adevarat o delectare. O demonstratie de inteligenta, verva narativa, observatie admirabila a psihologiei umane, o analiza plina de umor, ironie si nu in ultimul rind tandrete, a Americii la inceputul unui nou mileniu. Andrei Codrescu isi foloseste acuitatea de reporter si comentator, introspectia unui eseist reputat si harul de constructor de povesti pentru a crea acest stralucit roman post-modern, absurd ca viata."
decembrie 2006, Tabu - Jean-Lorin Sterian
"Multi romani si romance in romanul lui Andrei Codrescu, cunoscut scriitor american. Un motiv in plus de a citi o carte seducatoare, plina de referinte contemporane. Codrescu propune un final usor surprinzator, usor moralizator, dar extrem de literar."
Andrei Codrescu în interviu cu Cosmin Ciotloş, 29 septembrie 2006, România literară - Andrei Codrescu
"O discutie cu Andrei Codrescu este, statistic, o provocare dificila, daca ne gindim la numarul mare de anchete la care poetul a raspuns numai in ultimul timp sau la volumul-interviu Miracol si Catastrofa, rezultat dintr-un schimb de e-mailuri cu Robert Lazu. «Ce-ar mai fi de spus?», ne-am putea intreba. Pragmatic, insa, un asemenea dialog se arata a fi o incintare. Andrei Codrescu are talentul de a dibui, aproape de la sine, intrebari. Ceea ce spune el e de obicei o forma de a replica unei interogatii pe care o aude sau doar o simte plutind in aer si care nu e numaidecit insotita de semn de punctuatie."
Andrei Codrescu în interviu cu Cătălin Sturza, 28 septembrie 2006, Cultura - Andrei Codrescu
"Trebuie sa fii marginal. E un spatiu din care poti sa spui lucruri incofortabile altora si este mai amuzant din punct de vedere creativ, deoarece daca te afli la periferie poti sa strigi tot felul de lucruri, sa fii un hackler, daca vreti, sau sa intrerupi conversatia principala a celor din primul rind. Insa e greu sa ramii marginal atunci cind oamenii te trateaza ca si cum ai fi in centru, sau pe scena. Asa ca, in parte, periferia asta a mea este un loc imaginar. E un fel de joc care devine real daca iti da inspiratia si puterea sa produci ceva."
24 octombrie 2006, Cotidianul - Eugen Istodor
"Avem si noi un ochi de roman destept prin toata America. Este Andrei Codrescu. Nu e printre snobi, nu e printre cei care matura pe strada, «americani» de-ai nostri. Codrescu chiar a reusit in America: vede cu ochii si scrie cu condeiul despre America, americaneste. Lucru rar intilnit la pleiada de romani reusiti de secole prin tara aia cit un continent."
20 octombrie 2006, Cotidianul - Ioana Calen
"Plictisit, obosit si usor agasat de toate problemele birocratice din lumea sa diavoleasca, diavolului ii arde de joaca cu muritorii, si incheie pacte cu acestia. Wakefield este un om-discurs, un soi de Sheherezada barbat care isi cistiga existenta tinind discursuri construite spontan despre... orice i se cere. Cind diavolul vine sa-i ia sufletul, Wakefield negociaza pentru viata lui si ii propune un pact. Daca intr-un an nu poate sa gaseasca un mod de viata autentic, poate sa il ia cu el. Daca reuseste, trebuie sa il lase sa-si traiasca linistit viata pina la capat. Pentru a cistiga, Wakefield trebuie sa paraseasca contextul unei vieti personale care poarta greutatea unui divort de o romanca excentrica si cu o fiica rebela cu care nu reuseste sa relationeze, si al unei vieti sociale dominata de spiritul american al secolului XX, condimentata de conflicte interculturale, in care cyberspatiul isi intinde tentaculele, pina in sufletele oamenilor si in subconstientul lor colectiv. O lume in care miliardarii corporatisti, colectionari de arta excentrici si ecologisti militanti, o lume care, in ciuda tuturor aparentelor, este dominata de poezie."
10 ianuarie 2007, Adevărul literar şi artistic - Rodica Grigore
"Un roman care tinde sa cuprinda, in paginile sale, majoritatea aspectelor ce caracterizeaza societatea americana a ultimilor ani: de la dominatia telefoanelor celulare (diavolul insusi e agasat, de la bun inceput, de zbirniitul lor insistent...) la obsesiile legate de renovarea cladirilor ce tin de patrimoniul istoric, de la incercarea de gasire a unei solutii de salvare a lumii in practicile yoga, la discutii despre globalizare, si de la lumea barurilor la aceea a noilor imbogatiti, veniti aici ca spre un nou Pamint al Fagaduintei de pretutindeni."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus