TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Contesa sîngeroasă

Andrei Codrescu
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
La baza romanului Contesa singeroasa (1995) sta poves­tea terifianta a contesei Elisabeta Báthory. Legenda spune ca a ucis sase sute...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1759-3
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

La baza romanului Contesa singeroasa (1995) sta poves­tea terifianta a contesei Elisabeta Báthory. Legenda spune ca a ucis sase sute cincizeci de fecioare si s‑a imbaiat in singele lor, dorind cu orice chip sa‑si reintinereasca astfel propriul trup. De asemenea, credintele populare sustin ca in noptile friguroase stelele coboara pe pamint si se impreuneaza cu lupii. Sau vorbesc despre instrumente de tortura neobisnuite care atita imaginatia. O multime de asemenea scene, creionate intr‑un stil atit de verosimil incit iti dau fiori pe sira spinarii, aduc laolalta tabloul Ungariei din secolul XVI si pe acela al Ungariei de astazi. Scene de o extravaganta incintatoare si in acelasi timp de o cruzime inumana, dezbateri pe marginea crestinismului lui Martin Luther si a idealurilor postcomuniste se impletesc in acest roman care fascineaza si inspaiminta in egala masura.

Autor: Andrei Codrescu
Traducător: Ioana Avădani
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: The Blood Countess
Pagini: 480
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, Ungaria, cruzime, Elisabeta Bathory, fecioare, legende, tortură, extravaganţă, cotidian, postcomunism
 • Ioana Avădani
  Traducător
  Andrei Codrescu - Autor
  Poet, prozator, eseist, scenarist, publicist. Andrei Codrescu s-a nascut la 20 decembrie 1946 in Sibiu. In 1966 a emigrat in SUA, devenind cetatean american in 1981. A fost librar in New York, apoi scriitor profesionist, publicist, editor, comentator de radio si televiziune, profesor de limba si literatura engleza la John Hopkins University din Baltimore (1977 - 1984) si la Louisiana State University din Baton Rouge (din 1984). Este fondatorul si editorul...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Andrei Codrescu
  Autor
  Ioana Avădani Ioana Avădani - Traducător
  Ioana Avădani – aşa cum o caracterizează Ambasada SUA în România, este o româncă remarcabilă. După o experienţă de şase ani în presă (şef al biroului de ştiri externe la Mediafax, editor general al Ştirilor...
  AFLĂ MAI MULTE

Opinii Editoriale

nr. 59, aprilie 2011, Dilemateca - Ştefania Mihalache
"In 1995, cu romanul Contesa singeroasa, Andrei Codrescu reinvie una dintre cele mai magnetice figuri din galeria personajelor horror ale istoriei Europei, cu accesoriile specifice adulmecate astazi de turisti. Subiectul are tot potentialul din lume: sexualitate, perversiune, violenta, magie, macabru. Acribia cu care intreaga coregrafie este pusa in scena, dublata de o magistrala panoramare, reuseste sa scoata la iveala, pe linga reusite efecte literare, uriasa schizoidie a Evului Mediu."
4 noiembrie 2010, Corso - Alina Purcaru
"Pentru ca Andrei Codrescu e recomandabil indiferent de gen si pentru ca legenda contesei singeroase e mai nou si film (...) Numai ca in varianta lui Codrescu, secolul insatiabilei Bathory e pus fata in fata cu strigoii veniti din timpul comunismului, cu delatiuni si crime de data mult mai recenta. Pina si William Burroughs a fost impresionat."
William S. Burroughs
"Contesa singeroasa este o splendida si foarte exacta reprezentare a doua epoci istorice, apartinindu-i unui autor bine documentat. O lectura captivanta!” 
Library Journal
"Andrei Codrescu ne ofera un roman gotic in care sexualitatea se impleteste cu violenta, o poveste care delecteaza si inspaiminta in egala masura.” 
The Boston Sunday Globe
"Descrierea halucinanta a faptelor singeroase ale Elisabetei Báthory in decorul opulent al Ungariei medievale pare un basm de Fratii Grimm, revazut de Marchizul de Sade. Un roman care propune o viziune tulburatoare asupra persistentei raului.” 

Opinia cititorilor