TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bulevardul visurilor CV-ANC-BULEVV-11-N-001
Bulevardul visurilor
Vezi
galerie

Bulevardul visurilor

de Ana Cioclov

Id: #208569

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ilustrată cu 10 reproduceri din picturile autoarei.

 

Dincolo de pereţii de sticlă ai zgârie-norilor, New Yorkul se sufocă de căldură, iar Manhattanul pluteşte într-o ceaţă aurie conferită de soarele orbitor. Pe un bulevard al acestui mare oraş, trecătorii merg grăbiţi îndreptându-se spre întâlnirea de după-amiază, momentul cel mai aşteptat al zilei.

 

Fiecare povestire din acest volum analizează un fragment din viaţa unui personaj care trece pe marele bulevard al visurilor, sperând să-şi găsească fericirea şi împlinirea. Femeile se îmbracă în rochiile lor din mătase foşnitoare, se analizează cu atenţie în oglindă şi pleacă la întâlnirea cu viaţa însăşi, sperând ca bărbatul din acea după-amiază să le fie ursitul. Bărbaţii, eleganţi şi plini de importanţă, îşi poartă trabucul în colţul gurii şi, învăluiţi în nori de fum, speră să întâlnească o femeie uluitoare care să se lase pe loc cucerită de farmecul lor irezistibil.

 

Povestirile Anei Cioclov redau o atmosferă picturală, culorile au un rol esenţial în descriere şi conferă un efect incredibil asupra cititorilor care pot vizualiza practic toate întâmplările, iar acest lucru are de multe ori un impact copleşitor asupra lor, atingându-le practic inima şi asaltând-o cu sentimente contradictorii, când pline de tristeţe, când  radiind o incredibilă voioşie.

 

Când pictez aştern pe pânză o poveste, iar când scriu aduc culorile în curgerea cuvintelor. Absolventă a Institutului de Arte Plastice din Timişoara, secţia pictură, am fost educată să duc o viaţă de continuă căutare şi exprimare a frumosului. Fiind cetăţean american şi român, fac naveta între New York, atelierul meu de pictură din Naples, Florida, şi atelierul de design din Timişoara, comprimând distanţele.

 

Cărţile mele sunt inspirate de aceste locuri, aici se nasc povestiri şi personaje care vor rămâne să trăiască alături de mine. Împre-ună străbatem oceanul, privim strălucirea şi tristeţea marilor oraşe cu bulevardele lor colorate, iar eu mă risipesc alături de ele în peregrinările şi viaţa plină de inspiraţie pe care o duc.

Bulevardul visurilor  este locul care adună bucurii şi tristeţi, visuri şi amintiri, pe Bulevardul visurilor din New York, Paris, Naples, sau în oraşul pe care eu îl numesc acasă, femei şi bărbaţi îşi doresc întâlniri pe genunchii soarelui care apune, îşi trăiesc iubirile, de parcă acesta ar fi singurul lucru rămas frumos pe lume.



Alte titluri pentru AnaCioclov (autor):
Appassionata (2016) ,
Pădurea cu fauni (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ana Cioclov

Ilustrator: Ana Cioclov

Data apariției: 2011

ISBN: 978-606-588-250-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 100

Limbă: Română

Dimensiuni: 13×20,7 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: fericire, identitate

Ana Cioclov
Ana Cioclov
Autor, ilustrator

Ana Cioclov este o artistă complexă. Trăiește la New York, pictează în studioul...

vezi autor