TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Evangheliştii

Alina Mungiu-Pippidi
Colecții/Serii: Teatru
Cea mai controversata piesa de teatru a anului 2005!Evanghelistii a fost pusa in scena in premiera nationala, la sfirsitul anului 2005, la...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-23-1738-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cea mai controversata piesa de teatru a anului 2005!

Evanghelistii a fost pusa in scena in premiera nationala, la sfirsitul anului 2005, la Ateneul Tatarasi din Iasi, in regia lui Benoit Vitse, stirnind puternice controverse din partea Bisericilor Ortodoxa si Catolica, dar si reactii ale celor mai importante personalitati culturale din Romania.

Evanghelistii a primit premiul UNITER pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului 1992. A mai fost publicata de Modern International Drama din New York in 1996.

Autoarea ataca cea mai grea si mai controversata tema: Isus. In piesa, Sfintul Pavel vine in anul 70 dupa Hristos impreuna cu, Isus (la inceput incognito, apoi dezvaluit) si le comanda unui profesor de retorica si celor patru ucenici ai sai, Ioan, Luca, Marcu si Matei, scrierea unei povestiri in patru variante despre nasterea, faptele, crucificarea si invierea Mintuitorului. Dar, la un moment dat, Pavel adauga in povestire, de la el, o replica pe care Isus nu ar fi spus-o: „Nu pacea am venit sa va aduc, ci sabia“. Insotitorul sau, martor al vietii lui Isus, chipurile, se dezvaluie: „Dar n-am spus replica asta!“. In continuare, Isus este cel care povesteste procesul de la Ierusalim: cum nu el ar fi fost crucificat, ci Baraba.

Data apariției: 2006
Pagini: 168
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
dramaturgie, teatru românesc contemporan, iisus, sf. pavel, premiul uniter, viaţa mântuitorului
  • Alina Mungiu-Pippidi - Autor
    Alina Mungiu-Pippidi (n. 1964), doctor in psihologie sociala al Universitatii din Iasi, este una dintre cele mai cunoscute voci ale societatii civile din Romania si o personalitate academica recunoscuta peste hotare, fiind de mai multe ori invitata sa conferentieze la universitati ca Harvard, Oxford, Stanford si European University Institute. In prezent este profesor de politici publice la Hertie School of Governance din Berlin, presedinte fondator al Societatii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus