TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Prozac. 101 pastile pentru bucurie

Adriana Babeţi
Colecții/Serii: Ego-Grafii
Prozac. 101 pastile pentru bucurie este o incursiune senina, dulce-melancolica, iar uneori de o bucurie exploziva printre oameni, amintiri, peisaje...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1382-3
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Prozac. 101 pastile pentru bucurie este o incursiune senina, dulce-melancolica, iar uneori de o bucurie exploziva printre oameni, amintiri, peisaje si intimplari frumoase. „Secretul Adrianei”, titlul unei bine-cunoscute rubrici din Suplimentul de cultura din care fac parte majoritatea textelor din volum, este sa te opresti o clipa, sa privesti cu adevarat lumea de linga tine si sa te bucuri din toata inima de ceea ce iti ofera: un langos bun, un afis haios (ce ziceti de Geppetto – sicrie la comanda?), un spectacol de opera la aeroport, un cerb alb ivit direct dintr-un basm. Sau... macar sa te bucuri de ele citindu-le intr-o carte.

Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
publicistică, secretul adrianei, suplimentul de cultură, nostalgie, memorii
  • Adriana Babeţi Adriana Babeţi - Autor
    Adriana Babeţi s‑a nascut la 12 noiem­­brie 1949, la Oradea. Absolventa a Facultatii de Filologie din Timisoara, sectia romana‑franceza. Redactor si apoi secre­tar general de redactie la revista Orizont (Timisoara). In prezent este profesor universitar...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

decembrie 2010, Dilemateca - Adriana Babeţi
"In literatura adevarata, adica in cea de calibru mare sau macar mediu, provincialismul nu mai inseamna nimic. Provincia e doar un loc in care autorul poate functiona sau in care isi poate pune personajele sa circule. Nimic mai mult. Sigur, provincialismul s-ar putea asocia unui minorat estetic, veleitarismului, complexelor de inferioritate si frustrarilor adiacente. Dar numai atunci cind vorbim de o literatura precara, de raftul trei, care poate fi scrisa si la New York, si la Paris, si la Londra."
3-9 septembrie 2009, Observator cultural - Bianca Burţa-Cernat
"In orice caz, Prozac nu e ceea ce pare: o carticica distractiva, facuta din fragmente adunate de ici si de colo. Ca, pina la urma, functioneaza si ca remediu „antidepresiv”, cum spune, in gluma, autoarea, indulcind „surparile din suflet, mohoreala, tristetea lesinata” – e adevarat. Gresit ar fi sa ne inchipuim ca e doar atit. Si autoarea insasi ne ademeneste, nu fara un ascuns zimbet ironic, sa credem asta, pretinzind ca textele din acest volum ar semana cu niste „nasturi desperecheati, mosoare, resturi de panglici”, maruntisuri, prin urmare, din care nu s-ar putea scoate (ca sa prelungim metafora „textila”) o haina pe care sa o poti imbraca. Si de ce nu? Caci in sertarele si sertarasele Prozacului nu sint pastrate doar panglici si nasturi, ci si suficiente gheme si/sau bucati de stofa de culori asortate si dimensiuni potrivite. Prozacul Adrianei Babeti este, in fond, (si) o carte in care vedem cum se tese, pas cu pas, naratiunea. Doar ca, foarte grijulie, scriitoarea nu si-a lasat firele la vedere, cum neglijent procedeaza alti autori de proza autoreferentiala, dind impresia ca textul curge de la sine, fara intortocheri „tehnice”."
20-26 iunie 2009, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Cele 101 pastile pentru bucurie sint rupte din viata, povestesc lucruri marunte, lucruri pe care in viata de zi cu zi, de cele mai multe ori, le trecem cu vederea, dar care in cartea Adrianei Babeti capata o importanta deosebita: „Asta as incerca: sa va arat cit de frumoasa e lumea pe care o descopar prin telescoapele mele, atintite nu spre ceruri ‘nalte, ci scormonind cu luare-aminte jur-imprejur, aici pe pamint”. Ceea ce place cel mai mult la Adriana Babeti este tocmai aceasta modalitate de a aborda realitatea intr-un fel in care o face sa para poetica."
18-24 iunie 2009, Dilema veche - Radu Cosaşu
"Pesimisti intratabili, cioranieni, ifosativi, nihilisti de serviciu, grav inraiti – abtineti-va! In ultimii douazeci de ani p(r)ostrevolutionari, nu am citit in literatura  romana o carte de o asemenea intensitate a bucuriei inteligente si pertinente de a trai fiecare maruntis vital, fiecare banalitate feerica, toate nimicurile care laolalta spulbera, fie si pentru citeva secunde binecuvintate, cliseele uritului prostesc si ale inculturii sufletesti."

Opinia cititorilor