TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Alte glasuri, alte încăperi (Top 10+) PO-TRC-AGANT1-15-N-001
Alte glasuri, alte încăperi (Top 10+)
Vezi
galerie

Alte glasuri, alte încăperi (Top 10+)

de Truman Capote

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #240875

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Prima ediţie necenzurată, într-o nouă traducere, de George Volceanov.

Roman ecranizat în 1995, în regia lui David Rocksavage, avîndu-i în distribuţie pe Lothaire Bluteau, Anna Levine şi David Speck

 

După moartea mamei, Joel Knox se duce să locuiască împreună cu tatăl lui, pe care nu l-a văzut niciodată, la un conac din vecinătatea orăşelului Noon City din Alabama. La capătul unei călătorii pline de peripeţii, băiatul de treisprezece ani descoperă că Skully’s Landing e un conac pe jumătate năruit, aşezat în mijlocul unei grădini năpădite de bălării şi izolat de restul lumii printr-o pădure deasă pe unde mişună jivine şi năluci înfricoşătoare. Locuitorii misterioşi, reali sau fantastici, care în ciuda insistenţelor lui Joel se feresc să vorbească despre tatăl său şi să-i spună unde se află, par să se zbată necontenit sub povara propriilor destine frînte, pierzîndu-şi încet minţile din pricina însingurării. Scris la numai douăzeci şi trei de ani, Alte glasuri, alte încăperi este un roman hipnotic, o capodoperă stilistică ce evocă admirabil peisajele cu accente gotice din inima Sudului şi surprinde momentul primei revelaţii a unui băiat înzestrat cu o sensibilitate exacerbată asupra lumii pline de secrete a adulţilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Truman Capote

Traducător: George Valentin Volceanov

Data apariției: martie 2015

Titlu original: Other Voices, Other Rooms

ISBN: 978-973-46-5275-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: copilărie, moarte

 

Opinii editoriale

"La fel ca John Kennedy Toole (cu savuroasa sa Conjuratie a imbecililor, publicata postmortem) si Tennessee Williams (dramaturgul excentric al anilor ’60), Truman Capote este unul dintre scriitorii gay geniali ai orasului New Orleans. «Coleg de generatie» cu Norman Mailer, care il considera «un stilist aproape de perfectiune», tinarul insolent, efervescent si greu de induplecat in convingerile despre libertatea de gindire (de iubire...) a produs nu doar literatura de marca, ci si un adevarat brand individual. Lucru de la sine inteles astazi (desi inca nu unanim practicat), insa curata excentricitate pentru mijlocul de secol XX."

6 mai 2006, Suplimentul de cultură - Ana-Maria Onisei

"Erou al unui roman de debut prin care prozatorul a reusit sa atraga atentia Americii in 1948, Joe-cel-in-cautarea-tatalui este un personaj izbutit si ceva in plus: o delicata reprezentare a acelei redutabile forte contradictorii care il smulge pe copil dintr-o virsta careia nu-i mai apartine spre a-l da unei adolescente pe care n-a dobindit-o inca. Alte glasuri, alte incaperi, roman aparut la vremea cind autorul avea numai 23 de ani, tradus de poetul Mircea Ivanescu si reeditat de curind, reprezinta o oferta de nerefuzat pentru cititorul roman, care vara aceasta sau cele care vor urma, se poate lasa fascinat de intreaga putere a unei scriituri ce stie sa intre mai peste tot, si asta fara violenta."

31 august 2006, Cultura - Dana Ionescu

"Exista in cartea lui Ernu ceva care sa-l separe atit de radical de arheologiile subiective din O lume disparute, Cartea Roz... sau Cartea cu euri si sa-l ataseze mai degraba «nostalgicilor» redegisti, nostalgicilor polonezi sau maghiari? In mod sigur. Asta e si diferenta care sare in ochi la aceasta carte scrisa (totusi) in romaneste si avind multe acorduri de fond si de substanta cu memoria exorcizatoare pusa la lucru in cartile autorilor romani. Vasile Ernu insa, scriind o carte de autor si nu una in care perspectivele subiective, fatal disparate, se aduna intr-un caleidoscop semnificativ, isi asuma o retorica a nostalgiei. Vasile Ernu stie ca nostalgia nu e cel mai important sentiment pentru homo sovieticus (care a ramas) caci «nostalgia este o utopie indreptata spre trecut, pe cind el lucreaza cu utopii indreptate spre viitor.»"

30 iunie 2006, Dilema Veche - Simona Sora

"Alte glasuri, alte incaperi e un roman-nuvela simili-autobiografic, mustind de aceeasi atmosfera de decadenta constanta in proza lui Capote, o poveste din sudul agonizand, spusa prin glasul unui copil pentru care sinistra lume de eroi decazuti sau imaginari in care-l zvirle moartea mamei dobindeste dimensiuni magice. Oniricul amagind realul, Alte glasuri, alte incaperi e romanul unei formari, al maturizarii unui copil singur care inoata in apele tulburi ale unor maturi ramasi, ei insisi, intr-o virsta a irealitatii."

29 iunie 2006, Ziua - Iulia Popovici

"Un roman intens si stralucitor... Capote poseda o maiestrie narativa uluitoare, o magie proprie.” 

The Atlantic Monthly
Truman Capote
Truman Capote
Autor

Truman Capote, pe adevarătul său nume Truman Streckfus Persons, s-a născut la 30...

vezi autor
George Valentin Volceanov
George Valentin Volceanov
Traducător

George Valentin Volceanov (n. 28 mai 1956, București) este un traducător român,...

vezi autor