TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rădăcinile cerului RA-ROG-RDCINC-08-N-001
Vezi
galerie

Rădăcinile cerului

de Romain Gary

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #210286

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Monumentalul roman al lui Romain Gary, impregnat de un umanism profund, a primit în 1956 Premiul Goncourt și a fost ecranizat în 1958 de John Huston, avându-i în distribuție pe Trevor Howard, Juliette Gréco, Errol Flynn și Orson Welles.

 

La ora crepusculului imperiilor coloniale, când popoarele încearcă să-și câștige libertatea și să traseze granițe, Africa este un butoi cu pulbere. Franța vrea să-și mențină cu orice preț dominația, iar insurgenții strâng rândurile, fiecare tabără cunoscându-și inamicul. Însă între imaginarele linii de front ale acestui conflict încă subteran apare un personaj unic, care perturbă fragilul statu quo. Din vocile celor ce l-au cunoscut (adepți sau inamici), din rapoartele autorităților coloniale și relatările rebelilor, se țese o poveste incredibilă, al cărei protagonist, francezul Morel, erou al Rezistenței, supraviețuitor al lagărelor germane, capătă, în peisajul magnificei savane africane, fațete contradictorii. Erou și om de acțiune? Don Quijote? Aventurier calculat? Marionetă a mișcărilor politice de eliberare? Agent sovietic? Ecoterorist avant la lettre? Cine este acest bărbat care luptă, mai întâi cu vorba și apoi cu arma în mână, împotriva cruzimii vânătorilor – fie ei oameni albi sau băștinași – și care adună în jurul lui, asemenea unei figuri cristice, pe dezmoșteniții sorții și ai Istoriei, precum și pe nelipsiții trădători?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Romain Gary

Traducător: Daniel Nicolescu

Data apariției: septembrie 2022

Titlu original: Les racines du ciel

ISBN: 978-606-097-055-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, libertate, manipulare, secret, supraviețuire, trădare

 

Opinii editoriale

O carte admirabilă, plină de talent, de originalitate și de profunzime […] Aventura, invenția, umorul, realitatea și idealul se contopesc pentru a oferi o lectură captivantă.”

Le Monde

Vizionar, Romain Gary înțelege că ecologia este, în primul rând, o încercare de salvgardare a frumuseții lumii […] În paginile acestui roman impresionant, regăsim extraordinara putere de seducție a scriitorului, capacitatea lui de a imagina povești îndrăznețe.”

Le Figaro
Romain Gary
Romain Gary
Autor

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scen...

vezi autor