TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zăpezile de pe Kilimanjaro și alte povestiri PO-ERH-ZDPKIA-14-N-001
Zăpezile de pe Kilimanjaro și alte povestiri
Vezi
galerie

Zăpezile de pe Kilimanjaro și alte povestiri

de Ernest Hemingway

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor Ernest Hemingway la Polirom

Id: #239348

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Zăpezile de pe Kilimanjaro și alte povestiri este o colecție de narațiuni scurte, cu un puternic caracter autobiografic, avînd ca subiect pasiunea reală a autorului pentru vînătoare, pescuit, coride, schi, box, safari, precum și experiențele acestuia din timpul războiului. Referindu-se la povestirea Zăpezile de pe Kilimanjaro, Hemingway declară că personajul principal este inspirat din „viata singurului om care nu mă poate da în judecată a€“ adică eu”. Cunoscut ca exponent al minimalismului în literatură, Hemingway reușește să înfățișeze cele mai profunde eșecuri și drame de conștiință, folosindu-se de cele mai simple mijloace stilistice. Tehnica de a-și lăsa personajele să se prezinte singure, în dialoguri suspendate în incertitudine și eliberate de „didascaliile” unui narator omniscient, este o marcă stilistică pentru care Hemingway a devenit celebru. Meritul traducătorului, Ionuț Chiva, este de a fi reușit să surprindă autenticitatea acestui stil, adăugindu-i o rafinată notă personală prin limbajul modern, ușor argotic, prin intermediul căruia personajele lui Hemingway prind viață în limbă română. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ernest Hemingway

Traducător: Ionuţ Chiva

Data apariției: decembrie 2014

Titlu original: Various Stories

ISBN: 978-973-46-5119-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 520

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: război

 

Opinii editoriale

"„O pisica in ploaie” de Ernst Hemingway cuprinde un scurt moment din viata a doi americani – sot si sotie, singurii clienti dintr-un hotel de pe malul marii, in Italia. (…) Forta textului sta in comportamentism: detaliile schiteaza mica geografie a unei statiuni sau oras estival, replicile sugereaza frustrarea femeii si indiferenta barbatului, prezenta unor personaje desemnate prin profesia lor – hotelierul si camerista, ca si dorinta lor de a fi de ajutor reliefeaza lipsa de comunicare a celor doi soti, ca si absenta iubirii.
Lectura produce miracolul de a plimba pe doi cititori prin acelasi text, dar pe carari necunoscute, ajungind inevitabil in puncte diferite de unde lucrurile se deschid spre zone imprevizibile. Si ce poate dovedi mai bine frumusetea literaturii decit asemenea experiente de interpretare? Citind si recitind raminem noi insine, desi intrusi in universul creat de altcineva si, paradoxal ne bucuram de o libertate absoluta in labirintul fictiunii."

septembrie 2011, Viaţa românească, nr. 9-10 - Elisabeta Lasconi

"Aici e de gasit diferenta esentiala dintre Hemingway si marele sau prieten si rival, Fitzgerald: daca autorul Marelui Gatsby se apropia de ceea ce in mod curent poarta numele de «societate», Hemingway mergea spre marginile, explorind intilnirile eului cu egoismului sau eroismului, puse sa se infrunte direct."

5 iunie 2008, Cultura - Rodica Grigore
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Autor

Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este unul dintre marii prozatori americani a...

vezi autor
Ionuţ Chiva
Ionuţ Chiva
Traducător

Ionuţ Chiva s-a născut la 24 septembrie 1978. Este membru al grupului Fracturi c...

vezi autor