TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 29,52 lei
-7%31,74 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Grădina Raiului

Ernest Hemingway
Stoc furnizor
PREȚ: 29,52 lei
-7%31,74 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Publicat prima oară în 1986, la 25 de ani după moartea scriitorului, romanul Grădina Raiului s-a bucurat de un succes senzațional,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1387-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Publicat prima oară în 1986, la 25 de ani după moartea scriitorului, romanul Grădina Raiului s-a bucurat de un succes senzațional, ajungînd aproape imediat pe lista bestsellerurilor din acea perioadă. Îmbinînd într-o manieră încîntătoare scenele încărcate de erotism, pasajele descriptive și reflecțiile asupra artei scriiturii, Grădina Raiului abordează una dintre temele predilecte ale literaturii universale: pierderea inocenței. Romanul relatează experiențele dezastruoase ale unui tînăr cuplu american din anii ’20, scriitorul David Bourne și soția sa, Catherine, aflat într-o lună de miere prelungită pe Riviera franceză. Căsnicia lor se destramă treptat pe măsură ce comportamentul sexual al lui Catherine devine tot mai excentric și jocurile erotice practicate de cei doi – tot mai periculoase, culminînd cu crearea unui triunghi sexual împreună cu Marita, o tînără bogată întîlnită într-o cafenea, de care ambii soți se simț atrași.

Autor: Ernest Hemingway
Traducător: Ionuţ Chiva
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: The Garden of Eden
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, erotism, descriptiv, scriitură, pierderea inocenţei, cuplu, anii 20, lună de miere, excentric, sexualitate, triunghi sexual
 • Ionuţ Chiva
  Traducător
  Ernest Hemingway Ernest Hemingway - Autor
  Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este unul dintre marii prozatori americani ai secolului XX şi un clasic al literaturii universale. Scrierile lui s-au bucurat de un succes imediat încă din timpul vieţii. Hemingway a primit în 1953 Premiul Pulitzer,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Ernest Hemingway
  Autor
  Ionuţ Chiva Ionuţ Chiva - Traducător
  Ionuţ Chiva s-a nascut la 24 septembrie 1978. Este student al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti si membru al grupului Fracturi condus de Marius Ianus. A publicat in: Vatra, Fracturi, Ziua literara, Romania literara, Paradigma, Luceafarul,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

14 aprilie 2010, Cultura - Elisabeta Lasconi
"Straniu acest roman neterminat care se intoarce de doua ori in trecut: rememorarea unui inceput al vietii de scriitor si evocarea episodului initierii in vanatoare si moarte. Intr-un fel, premonitoriu pentru sfarsitul scriitorului, care a ales calea sinuciderii, o repetitie a gestului facut de propriul tata, si cu aceeasi arma, o pusca de vanatoare. Ea, pusca de vinatoare, semnifica destinul omului modern care a ales sa ucida animalele incredintate cindva lui, intr-o fericita ipostaza adamica. Sa nu ne miram ca Hemingway insusi, faimos pentru ale sale safari in Africa, ajunge la un moment dat sa intoarca pusca spre sine, devenind simultan vinator si vinat."
Chicago Tribune Books
"Hemingway te face sa simti farmecul unor aspecte mai mult sau mai putin complicate ale lumii: fascinatia relatiilor complicate, precizia vinatorii sau a unui simplu mic dejun, tensiunile unei intrigi sexuale... Pe scurt, un festin.” 
The Washington Post Book World
"Ernest Hemingway luindu-si bun-ramas, o carte emotionanta si lipsita de inhibitii, insa mai ales loiala creatorului sau si ei insasi si fara de stiinta intunericului ce avea sa urmeze.” 
Time
"Bestseller international, cind a aparut, in 1986, Gradina Raiului este ultimul roman nesfirsit al lui Ernest Hemingway, la care a lucrat intermitent din 1946, pina la moartea sa in 1961. Este povestea unui tinar scriitor american si a incintatoarei sale sotii, aflati in anii 1920 pe Coasta de Azur, pretindu-se la un joc erotic, periculos, amoral. Un text incordat, cu serpentine, elegant si straniu in acelasi timp si foarte contemporan.” 
Ernest Hemingway
"Ai inceput lucrul la sase dimineata, sa zicem, si poti sa continui pina la amiaza sau sa termini mai devreme. Cind te opresti esti gol pe dinauntru, gol si in acelasi timp simti abia daca mai incapi in propria piele, ca atunci cind ai facut dragoste cu o fiinta pe care o iubesti. Nimic nu te poate rani, nimic nu se mai poate intimpla, nimic nu mai inseamna nimic pina a doua zi cind o iei iar de la capat. Asteptarea asta, pina a doua zi, este cel mai greu lucru de indurat.” 
John Updike
"Un miracol, o cale proaspata pe vechile tarimuri ale magiei.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus