TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Femeia interzisă

Malika Mokeddem
Colecții/Serii: Zohra
Sultana întreprinde o călătorie în țara sa natală, Algeria. Pretextul: moartea unui fost iubit. Regăsește un mediu contradictoriu,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92025-5-5
EAN-16: 9786069202555
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Femeia interzisă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Sultana întreprinde o călătorie în țara sa natală, Algeria. Pretextul: moartea unui fost iubit. Regăsește un mediu contradictoriu, un spațiu dornic de modernizare, dar bântuit, în același timp, de amenințătoare pulsiuni fundamentaliste. Tot aici îl întâlnește pe Vincent, un francez aflat în căutarea femeii care îi donase rinichiul, salvându-i astfel viața. Între cele două personaje se înfiripă o poveste de dragoste complicată de un context nu tocmai prielnic.

Sultana este o femeie cu o identitate confuză, revendicată pe rând de două spații culturale, Franța - patria adoptivă și Algeria - țara natală. Problema fundamentală cu care se confruntă vine pur și simplu din faptul că e femeie - în plus, o femeie liberă - lucru greu de acceptat într-un mediu islamic fundamentalist. Statutul ei de medic, de femeie independentă, educată, tulbură apele în satul patriarhal al copilăriei sale. Urâtă de bărbați și admirată de femei, Sultana trebuie să decidă dacă va rămâne acasă, ca femeie interzisă, sau să se reîntoarcă în Franța, țara care o va considera pentru totdeauna o straină. E dilema oricărui individ fără rădăcini, a celui care trăiește „undeva” și totuși „niciunde”.

Romanul Femeia interzisă a obținut o mențiune specială din partea juriului Femina și premiul Méditerranée des Jeunes.

Autor: Malika Mokeddem
Traducător: Roxana Cristina Radu
Data apariției: septembrie 2009
Editura: IBU Publishing
Titlu original: L'interdite
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, statutul femeii, islam
  • Malika Mokeddem Malika Mokeddem - Autor
    Malika Mokeddem s-a născut pe 5 octombrie 1949 la Kenadsa – un sătuc algerian tipic – în deșertul Saharei. Fiică a unor nomazi analfabeți, după terminarea studiilor la Oran, ea a ales să plece în Franța și a devenit medic la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The Bloomsbury Review
„Un roman scurt, provocator și luxuriant, ce oferă o privire pătrunzătoare asupra vieții interioare a oricărui individ forțat să trăiască în exil, împreună cu înțelegerea practică a statutului social al femeii algeriene. Neliniștitor și agreabil în acelasi timp.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus