TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cum mi-am petrecut vacanţa de vară

T. O. Bobe
Colecții/Serii: Ego. Proză
ISBN: 978-973-46-0622-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
proză contemporană românească, beletristică, vacanţă, originalitate
  • T. O. Bobe T. O. Bobe - Autor
    T. O. Bobe s-a născut în 1969 la Constanţa. În 1995 a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. A fost, pe rând, magaziner în portul Constanţa, secretar literar la Teatrul Mic din Bucureşti, redactor şi scenarist de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

6 noiembrie 2007, Bucureştiul Cultural - Paul Cernat
"O carte importanta, spectaculoasa si insolita a noului val. Cum mi-am petrecut vacanta de vara este un experiment infantil enorm si monstruos, o performanta fara precedent in materie: naivitatea e programata cu virtuozitate hi tech, iar compozitia romanesc imbraca forma unei compuneri scolare in care discursul naratorului-copil e textualizat cu toate naivitatile de ideatie, de perceptie si de limbaj."
4 septembrie 2012, bookaholic.ro - Evelina Bidea
"Jocul subtil intre realitate si imaginatia de care naratorul, un pusti de 11 ani, da dovada in exces ii asigura romanului savoarea care ii face pe cititori sa nu lase cartea din mina. Fie ca este vorba despre gaselnita prin intermediul careia T.O. Bobe se apropie de lumea copiilor, scriind o poveste de-a dreptul plauzibila, cea a limbajului afectat si plin de stereotipii pe care il folosesc cei mici, fie ca este vorba de alunecarea permanenta din realitatea bruta, resimtita ca atare de cititor, catre o imaginatie extrem de bogata (…), un lucru este cert – acest roman este, in primul rind, un foarte bun exercitiu de stil, iar T.O. Bobe il duce cu maiestrie pina la capat. De ce sa nu ratati acest volum al lui T.O. Bobe? Pentru ca ne intilnim mai rar cu autori a caror scriitura sa fie atit de rafinata, fascinanta de la primul si pina la ultimul rind."
Simona Sora
"Una dintre cele mai profunde, mai bine scrise si mai pline de umor carti de care am avut parte in ultimii ani. Romanul este o neasteptata poetica a vulnerabilitatii, scrisa din perspectiva unui copil de 10 ani, fara recursul la psihologie, fara asezonari sociologice si, mai ales, fara inutile moralisme.” 
Nicolae Prelipceanu
"Romanul Cum mi-am petrecut vacanta de vara de T.O. Bobe incepe si se sfirseste ca o compunere naiva a unui elev de clasa a patra primara... Cruzimea si violenta lumii reale si a celei virtuale care-l inconjoara il modeleaza pe copil sub ochii nostri, intr-o poveste de o acuta actualitate, care se citeste pe nerasuflate.” 

Opinia cititorilor