TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Robie PO-WSM-ROBIE0-08-N-001
Robie
Vezi
galerie

Robie

de W. Somerset Maugham

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #203928

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Robie (Of Human Bondage) este unul dintre cele mai intinse si complexe romane ale unuia dintre cei mai cunoscuti scriitori britanici ai secolului XX.

Scriere neorealista, Robie este un Bildungsroman cu tenta autobiografica ce urmareste evolutia lui Philip Carey, orfan de mic si cu un picior strimb, de la spatiul moral si religios al Blackstable-ului in care este crescut de unchiul si matusa sa, la caminul linistit pe care il intemeiaza alaturi de Sally. Robie prezinta evolutia eroului in plan individual, afectiv si geografic: de la conventiile societatii edwardiene la sfidarea acestora prin incercarea de a fi pictor pentru a deveni, in final, medic; de la dragostea materna pe care o gaseste in relatia cu Norah, la cea pasional-dementiala pentru Mildred, sfirsind prin a o alege pe cea domestica, alaturi de Sally; de la Blackstable, la Paris si apoi la Londra. Dincolo de conturarea relatiilor interumane, a schimbarilor interioare si exterioare prin care trece Philip, Robie este o meditatie asupra sensului vietii si a conditiei umane.

extinde
 

Detalii produs

Autor: W. Somerset Maugham

Traducător: Andrei Bantaş

Data apariției: 2008

Titlu original: Of Human Bondage

ISBN: 978-973-46-0898-0

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 872

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: pasiune

 

Opinii editoriale

"Publicat pentru prima oara in 1915, romanul Robie, cu un caracter pronuntat autobiografic, imbina valorile mostenite din epoca victoriana cu ironia si viziunea sumbra specifice literaturii din primele decenii ale secolului XX. Lipsita de sentimentalism, dar nu si de sensibilitate, aceasta carte este reprezentarea cea mai complexa a credintei lui Maugham in libertatea fizica si spirituala, o tema care nu a parut nicicind mai actuala decit la acest nou inceput de mileniu.” 

Carin Companick
W. Somerset Maugham
W. Somerset Maugham
Autor

Romancier, dramaturg şi autor de proză scurtă, W(illiam) Somerset Maugham (1874...

vezi autor