TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Liza din mahalaua Lambeth PO-WSM-LIZDML-11-N-001
Liza din mahalaua Lambeth
Vezi
galerie

Liza din mahalaua Lambeth

de W. Somerset Maugham

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #207229

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În zilele libere, bărbații purtau haine cu nasturi lucioși și cintau la armonicăfetele purtau bretoane, zulufi și pălării imense, cu un morman întreg de pene pe ele. Nici unii, nici alții nu cunoșteau încă nici fonograful, nici cinematograful. Nu citeau ziarele. Oamenii erau mult mai puțîn învățați decît e în zilele noastre aceeași clasa socialăÎl rog pe cititor  ia această carte nu drept un tablou al vieții de astăzi din cartierul sărac Lambeth, ci drept o imagine a unei vieți care a încetat de multă vreme.” (Somerset Maugham)

„Maugham este scriitorul modern de la care am avut cel mai mult de învățat.” (George Orwell)

Dacă toate certitudinile de pe lume ar fi într-o bună zi uitate, această s-ar putea reconstrui fără  se clatine în jurul poveștilor unui singur scriitor: Somerset Maugham.” (The Sunday Times)

extinde
 

Detalii produs

Autor: W. Somerset Maugham

Traducător: Andrei Bantaş

Data apariției: 2011

Titlu original: Liza of Lambeth

ISBN: 978-973-46-1918-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: societate

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Liza este o fată de optsprezece ani ce trăiește alături de mama sa, o femeie egoistă și alcoolică, pe strada Vere din mahalaua londoneză Lambeth. Este o prezență strălucitoare printre locuitorii anoni......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Primul lui roman, scurt, dar cuprinzator, s-a vindut atit de bine, incit M. a renuntat la cariera de doctor si s-a facut scriitor profesionist. Subiectul ar fi, intr-o propozitie: scurtul drum catre pierzanie al unei fete de 18 ani. Romanele-foileton ale vremii erau pline de asemenea fete, la ce mai era nevoie si de Liza? Se pare ca piata nu era saturata. Iar Maugham, spre deosebire de foiletonisti, nu se atinge de coarda moralizatoare in romanul lui. Nu da vina pe mahalaua in care traieste Liza, un soi de Ferentari londonez, si nici nu se apuca sa-i caute fetei inclinatii speciale catre cararile pierzaniei. Povesteste calm ce se intimpla, fara comentarii siropoase, si nu innegreste lucrurile mai mult decit e cazul."

1 aprilie 2011 , Academia Caţavencu - Cristian Teodorescu
W. Somerset Maugham
W. Somerset Maugham
Autor

Romancier, dramaturg şi autor de proză scurtă, W(illiam) Somerset Maugham (1874...

vezi autor