TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vicarul din Wakefield AL-OLG-VICADW-10-P-001
Vicarul din Wakefield
Vezi
galerie

Vicarul din Wakefield

de Oliver Goldsmith

Id: #212152

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Vicarul din Wakefield, unicul roman al lui Oliver Goldsmith, a fost publicat în 1766  –fiind considerat şi astăzi una dintre cele mai captivante opere de ficţiune în limba engleză.


Oliver Goldsmith îşi prezintă eroul, dr. Primrose, ca pe o persoană care reuneşte trei calităţi importante: cele de preot, soţ şi tată. El trăieşte în cătunul Auburg, împreună cu soţia şi cei şase copii; îşi petrece serile în jurul căminului, povestind şi ascultând balade. Dar lumea lui nu este perfectă, are mici fisuri prin care se strecoară păcatul. În această atmosferă va începe şirul de nefericiri al lui Primrose: soţia şi fiicele sale sunt vanitoase, căutând să intre în societatea înaltă a vremii, băiatul cel mare este necugetat, dar vicarul nu-şi pierde speranţa că, în final, binele învinge.


Farmecul irezistibil al acestui roman constă în faptul că trezeşte imaginaţia şi interesul cititorului fără ajutorul unor întâmplări extravagante. Geniul autorului se manifestă în construcţia personajelor, în ritmul povestirii şi în morala cărţii. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Oliver Goldsmith

Traducător: Paul B. Marian

Data apariției: ianuarie 2010

Titlu original: The Vicar of Wakefield

ISBN: 978-973-724-259-4

Copertă: Paperback

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

Teme: fericire, identitate, societate