TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Suferinţele tânărului Werther (Top 10+) 978-973-46-5568-7
Suferinţele tânărului Werther (Top 10+)
Vezi
galerie

Suferinţele tânărului Werther (Top 10+)

de Johann Wolfgang von Goethe

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #241181

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Suferinţele tânărului Werther este un roman epistolar şi, totodată, una dintre operele de referință a acestei specii foarte la modă în secolul al XVIII-lea. Astfel, perspectiva asupra întâmplărilor se conturează exclusiv prin corespondenţa dintre Werther şi Wilhelm. Werther pleacă într-o călătorie, prilej cu care îi povesteşte prietenului său – în scrisori vii şi detaliate ca un jurnal – întâmplările sale. 

În cele şapte luni de schimb epistolar, din mai până în decembrie 1771, cititorul urmărește de foarte aproape, din intimitatea cuvintelor personajului însuşi, transformarea extremă a sensibilităţii acestuia. Cauza este iubirea pentru tânăra Lotte. Sentimentele care îi covârşesc puterea de a mai trăi şi piedica pe care o află în logodnicul de neînlăturat al Lottei îl conduc pe Werther la strania dorinţă de a-şi curma viaţa. Sinuciderea se produce pe fundalul versurilor lui Ossian.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Johann Wolfgang von Goethe

Traducător: Alexandru Philippide

Data apariției: septembrie 2015

Titlu original: Leiden des jungen Werther

ISBN: 978-973-46-5568-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

„O, ce fiinţă e şi omul că se poate plînge de el însuşi! Vreau în aceste clipe, iubite prietene, îţi făgăduiesc, vreau să mă îndrept, nu vreau să mai rumeg puţinul rău pe care destinul ni-l hărăzeşte, aşa cum am făcut pînă acum; vreau să mă bucur de clipa de faţă, şi tot ce e trecut să rămînă trecut. Desigur, tu ai dreptate, prietene; durerile oamenilor ar fi mai mici dacă ei – Dumnezeu ştie de ce sînt făcuţi astfel! – nu s-ar ocupa cu un atît de mare zel al închipuirii de amintirea relelor trecute şi ar îndura un prezent nepăsător.”

Johann Wolfgang von Goethe