TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pan Wołodyjowski

Henryk Sienkiewicz
Colecții/Serii: Leda Clasic
"[...] o carte care se apropie mult de ceea ce se înțelege de obicei prin formula romanului de capă și spadă. Cu deosebirea ca valențele...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-102-162-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

Pan Wołodyjowski

MAI MULTE DESPRE CARTE

"[...] o carte care se apropie mult de ceea ce se înțelege de obicei prin formula romanului de capă și spadă. Cu deosebirea ca valențele realiste sunt mai pronunțate aici, iar episoadele se consumă într-o realitate mai aspră, în care prefacerile Evului Mediu pătrund cu anume întârziere și întru câtva modificate în comparație cu Apusul Europei. În cele mai multe secvențe, acțiunea nu zăbovește pe la curțile regelui sau ale aristocraților, deși nici acestea nu lipsesc, ci se petrece în ținuturi cu o geologie și vegetație sălbatică, în care întâmplările năprasnice sunt la ordinea zilei. Evident, sunt și aici domnițe serafice, cu suflet de mimoză [...], înduioșând lesne inimile simțitoare ale cavalerilor, dar în momentele de cumpănă [ele] împărtășesc cu dârzenie dificultățile unei vieți dure, prea adesea în stare să răpuna ființa omenească."

 

Stan Velea

Autor: Henryk Sienkiewicz
Traducător: Stan Velea
Data apariției: 2009
Editura: Leda
Titlu original: Pan Wołodyjowski
Pagini: 592
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
roman istoric, roman de capă şi spadă, Premiul Nobel, literatură poloneză
  • Henryk Sienkiewicz Henryk Sienkiewicz - Autor
    Henryk Sienkiewicz (1846 -1916), unul dintre cei mai prolifici scriitori polonezi, a primit în anul 1905 Premiul Nobel pentru romanul Quo Vadis, operă inspirată de persecuțiile creștinilor în timpul împăratului Nero. Dintre celelalte scrieri...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Eliza Orzeskowa
"Harul creator al lui Sienkiewicz n-a fost o scânteie, o rază de lumină răsfrântă într-un ciob lucitor, ci o vâlvătaie și un diamant de primă mărime [...], ficțiunile lui sunt ciudat de limpezi, de intense, viguroase și colorate, închegate din amănunte perfect individualizate. Aici își află sursa policromia incomparabilă a tablourilor, căldura și plasticitatea descrierilor, a imaginilor și a scenelor, într-un cuvânt, concretizările artistice ale acestor ficțiuni. După părerea mea, din acest punct de vedere, puțini scriitori ai lumii îi pot sta alături, dar poate că nici unul dintre ei nu-l întrece."
Lech Ludorowski
"Universul polifonic al războiului acoperă în Trilogie o gamă uriașă de tonuri cuprinse în registrele sonorităților simultane sau individualizate. "Melodia concretă" a încleștărilor întrepătrunde armonia discordantă a glasurilor oamenilor și strigătelor animalelor cu sunetele obiectelor și ale fenomenelor."  

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus