TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O fată de preot

George Orwell
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
O fata de preot, roman cenzurat de exigentele vremurilor in care a aparut pentru prima data, este publicat in aceasta colectie intr-o traducere cit...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-681-459-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O fata de preot, roman cenzurat de exigentele vremurilor in care a aparut pentru prima data, este publicat in aceasta colectie intr-o traducere cit mai apropiata de originalul propus de Orwell – acesta s-a pierdut, insa anumite pasaje au putut fi reconstruite.

Dorothy Hare, protagonista, fiica a unui paroh dintr-un orasel de tara, duce o viata anevoioasa, marcata de lipsuri, dar ase­zata. Acest gen de viata pare sa i se potriveasca si isi indeplineste sarcinile condusa de credinta si de puterea morala, care o ajuta sa treaca peste ceasurile de oboseala si disperare. Imprejurari neasteptate o arunca, insa, in lumea metropolei londoneze sau a periferiilor mizere ale unui oras in care Dorothy are ocazia sa cunoasca puterea inraita a banului. Aventura protagonistei devine prilej pentru o critica amara a unei societati in care diferentele de clasa sint fatale, prejudecatile abunda, apartenenta la o biserica sau alta devine un joc de aparente, din nou, fatal in ochii cuviosilor de mahala, iar credinta incepe sa-si arate neputinta.

Autor: George Orwell
Traducător: Vali Florescu
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Clergyman’s Daughter
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, roman cenzurat, paroh, fiică, rural, credinţă, disperare, Londra, periferii, critică, societate, prejudecăţi, falsă cuvioşenie
  • George Orwell George Orwell - Autor
    George Orwell (pseudonimul literar si jurnalistic al lui Eric Arthur Blair) s-a nascut in 1903 in India si a murit de tuberculoza, la Londra, in 1950. Orwell a studiat la Eton intre 1917 si 1921, publicind in diferitele reviste ale colegiului, iar intre 1922 si 1927...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

6 octombrie 2011, BookMAg.ro - Aurora Liiceanu
"Romanul lui Orwell este o carte care nu se citeste repede si nici usor. Este o carte tulburatoare, in care orice om se regaseste cu spaimele lui. „Chinul marunt, corvoada fiecarei zile”, motto-ul cartii, il intelegem ca stare sufleteasca a lui Dorothy dupa ce s-a intilnit cu necredinta."
26 martie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 307 - Codrin Liviu Cuţitaru
"George Orwell (Eric Arthur Blair pe numele sau real) are – in cele citeva romane pe care le-a scris de-a lungul anilor ’30-’40 – un comportament postmodern avant la lettre. Precum multi prozatori euro-americani din a doua jumatate a secolului XX, el incorporeaza in structura epica de adincime a cartilor lui mesaje ideologice bine delimitate. Sintem in fata unui roman feminist, nascut parca din magma filosofica a miscarii sufragetelor. Orwell continua aici, la nivelul anilor ‘30, ceea ce Virginia Woolf incepuse, in literatura engleza, atit prin tipologiile ei romanesti, cit si prin notiunile sale critico-filosofice, prezentate in articole independente, cu macar un deceniu mai devreme."
Saturday Review
 "Bine proportionata, scrisa intr-o maniera oricind actuala, O fata de preot are vigoarea si unitatea organica de neconfundat pe care i le poate da numai un scriitor genial.” 
Booklist
"Prins de firul fascinant al lecturii, cititorul nu tre-buie sa uite de apetenta autorului pentru fragilitatea realului, pentru lipsa lui de perfectiune, pentru momentele lui spumoase. De aici apare, de obicei, si dificultatea, cind vine vorba de cartile lui Orwell: e atit de greu sa faci diferenta intre fictiune si realul pe care-l rascoleste…” 
Milwaukee Journal
"O fata de preot este un minunat exemplu de so-brietate, de satira ascutita si de ironie, toate puse la lucru de o inteligenta neobosita.” 

Opinia cititorilor