TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pygmalion

George Bernard Shaw
Colecții/Serii: Clasici moderni. Litera
„Englezii nu au nici un respect față de limba lor și nu sunt interesați să-și învețe copiii s-o vorbească. Ortografia lor este...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-33-0139-1
Dimensiuni: 11x18 cm
Tip copertă: Hardcover

Pygmalion

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Englezii nu au nici un respect față de limba lor și nu sunt interesați să-și învețe copiii s-o vorbească. Ortografia lor este atât de oribilă, încât nici nu om nu poate învăța să pronunțe după ea.“

G. Bernard Shaw

 

Clasici moderni Litera pune laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.

Autor: George Bernard Shaw
Data apariției: octombrie 2015
Editura: Litera
Titlu original: Pygmalion
Pagini: 144
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură modernă, literatură clasică, idealism, umanitate, satiră, teatru

Opinii Editoriale

Comitetul Nobel
„Pentru opera sa care este marcată de idealism și umanitate, pentru satira sa stimulatoare, plină de multe ori de o singulară frumusețe poetică.”
C.K. Chesterton
„Cei mai mulți oameni spun că îi dau dreptate lui Bernard Shaw sau că nu-l înțeleg. Eu sunt singurul care-l înțelege și nu-i dau dreptate.”
R.E. Burton
„Cu privirea sa pătrunzătoare, dramaturgul vede că, de cele mai multe ori, o serie de achiziții superficiale – îmbrăcămintea, limbajul, purtările, stilul de viață – sunt cele care acordă de fapt individului statutul social considerat cu mândrie un drept al posesorului: și își râde de asta, ca democrat și socialist, cam la fel cum Molière își râde de una sau de alta dintre profesiile liberale.”

Opinia cititorilor