TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Povestiri cu Basil şi Josephine

Francis Scott Fitzgerald
Povestiri cu Basil si Josephine reuneste cele paisprezece povestiri scrise de Scott Fitzgerald de-a lungul anului 1928, in timp ce lucra la...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4137-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Povestiri cu Basil si Josephine reuneste cele paisprezece povestiri scrise de Scott Fitzgerald de-a lungul anului 1928, in timp ce lucra la romanul Blindetea noptii, si publicate initial separat, in revista Saturday Evening Post. Cei doi eroi, Basil Duke Lee, personaj in care se poate distinge profilul autorului insusi, surprins in copilarie si adolescenta, si replica sa feminina, Josephine Perry, a carei sursa de inspiratie este Ginevra King, prima iubire a lui Scott Fitzgerald, sint doi tineri precoce privilegiati, enfants terribles in felul lor. Cu un dar inegalabil al evocarii si un umor cuceritor, povestirile infatiseaza evolutia dramatica a celor doua personaje si vorbesc despre relatii sociale, idei, moralitate, adevaruri ale societatii, valoare personala, putere, ambitie, frumusete si emotii – despre devenire si viata ca suita de nenumarate inceputuri.

Autor: Francis Scott Fitzgerald
Traducător: Mihaela Ghiţă
Data apariției: 2014
Editura: Polirom
Titlu original: The Basil and Josephine Stories
Pagini: 328
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, povestiri, adolescenţă, tineri precoce, enfants terribles, umor, moralitate, relaţii sociale, devenire

Opinii Editoriale

Ernest Hemingway
"Talentul lui era la fel de natural ca desenul alcatuit de pulberea de pe aripile unui fluture.”
The New York Times
"Atit Basil (care si-a mostenit averea), cit si Josephine (care face parte din lumea buna din Chicago) isi iau drept sigura pozitia sociala. Lucrul de care nu sint siguri este abundenta de valori cu care se confrunta. Pentru ca experienta lor a tinut pasul cu inte-legerea celor ce li se intimplau, nu sint niste outsideri, ca Holden Caulfield din De veghe in lanul de secara al lui Salinger, falsitatea pe care o descopera este mai mult in ei insisi decit in altii.” 
Francis Scott Fitzgerald
"Generatia mea de radicali si deprimati n-a gasit niciodata ceva care sa ia locul vechilor virtuti ale muncii si curajului si vechilor gratii ale curtoaziei si politetii.”

Opinia cititorilor