TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cei frumoşi si blestemaţi (Top 10+)

Francis Scott Fitzgerald
Colecții/Serii: Top 10+
F. Scott Fitzgerald este autorul romanului Marele Gatsby, „al doilea mare roman in limba engleza al secolului XX, dupa Ulise, de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2792-9
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback
Alte volume:
Cei frumoşi şi blestemaţi Cei frumoşi şi blestemaţi Francis Scott Fitzgerald

MAI MULTE DESPRE CARTE

F. Scott Fitzgerald este autorul romanului Marele Gatsby, „al doilea mare roman in limba engleza al secolului XX, dupa Ulise, de James Joyce” (The Washington Post).

Ca si Marele Gatsby, Cei frumosi si blestemati este o poveste despre America anilor ’20, o epoca tumultuoasa in care arta, dragostea si banii sint aproape invariabil insotite de ambitii nebunesti, talente irosite si esecuri ireparabile, cind consumul nemasurat de alcool si stralucirea vietii de noapte devin adevaratul crez al unei generatii. Anthony Patch, figura centrala a romanului, este un tinar sofisticat, cu studii la Harvard, pe care aburii alcoolului il vor transforma intr-o „epava josnica si dezgustatoare”. Episodul nefericitei casatorii cu Gloria – despre care s-a spus ca ar fi inspirat din povestea reala de dragoste a lui Fitzgerald si a Zeldei Sayre – se incheie cu prabusirea celor doi in abisul degradarii fizice si morale, un moment ce aminteste cu amaraciune de stralucirea risipita si tineretea distrusa.

Autor: Francis Scott Fitzgerald
Traducător: Ciprian Şiulea
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: The Beautiful and Damned
Pagini: 444
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, generaţia pierdută, anii '20, tinereţe, Harvard, alcool, dragoste, jazz, ratare, talent irosit

Opinii Editoriale

The New York Times
"Cei frumosi si blestemati este, printre altele, un studiu al vietii conjugale - o schita in nuante intunecate de sepia. Egoisti, dar fermecatori, Anthony si Gloria ar putea sa se indrepte spre cariere de succes in literatura si cinematografie. Cuplul lor radiaza o stralucire aparte, insa, pentru ca nici unul din ei nu este inzestrat cu scinteia care ar face din aceasta stralucire o flacara creatoare, nimbul care ii inconjoara paleste, se intuneca si dispare. Poate ca acesta este rezultatul concluziei amare a lui Fitzgerald ca aura unor asemenea oameni este un dar otravit daca nu conduce la o capodopera, asa cum este romanul de fata.” 

Opinia cititorilor