TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Amintiri din casa morților

Feodor Mihailovici Dostoievski
Colecții/Serii: Biblioteca pentru toţi
„În Amintiri din Casa Morților sunt abordate probleme filosofice care, mai târziu, vor constitui inconfundabilul substrat ideatic...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-686-932-4
Dimensiuni: 12x20 cm
Tip copertă: Hardcover

Amintiri din casa morților

MAI MULTE DESPRE CARTE

„În Amintiri din Casa Morților sunt abordate probleme filosofice care, mai târziu, vor constitui inconfundabilul substrat ideatic dostoievskian: libertatea, crima, natura umană, mândria, relaţia dintre popor și intelighenţie, nebunia, iubirea aproapelui, solidaritatea umană, smerenia. Datorită acestui fond filosofic, textul are un pronunţat caracter eseistic şi contribuie la constituirea vocii distincte dostoievskiene, cea care va deveni pregnantă în marile creaţii din următoarea perioadă.
Fascinant de urmărit în Amintiri… rămâne felul în care o mână de maestru a împletit elemente documentare/autobiografice şi imaginare, pentru a obţine o proză profund originală şi o răscolitoare lecţie despre suferinţă.”

Camelia Dinu

Data apariției: august 2014
Editura: Litera
Titlu original: Zapiski iz mertvogo doma
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură rusă, literatură modernă, roman psihologic

Opinii Editoriale

Lev Tolstoi, scrisoare către N.N. Stahov
„Am citit Casa Morţilor. Uitasem multe din ea şi am recitit-o; nu cunosc o carte mai bună în toată literatura nouă, incluzându‑l pe Puşkin. Nu tonul, ci punctul de vedere este uimitor, sincer, natural şi creştinesc. O carte bună, convingătoare. M‑am delectat ieri toată ziua cu ea, cum nu m‑am mai delectat de mult. Dacă‑l vedeţi pe Dostoievski, transmiteţi‑i că‑l iubesc.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus