TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nana CO-MIZ-NANA00-15-N-001
Nana
Vezi
galerie

Nana

de Émile Zola

Titlu apărut în colecția Clasici ai literaturii universale la Corint

Id: #241205

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Romanul Nana este - și nu este, în acelasi timp - cronica ava­tarurilor unei prostituate pariziene din vremea lui Napoleon al III-lea, rezultat splendid și putred totodată al unei eredități marcate de nebu­nie, alcoolism și mizerie, poleite cu aspirații de minimă demnitate și respectabilitate burgheză. Pentru a o înfățișa pe Nana și lumea ei, Émile Zola s-a documentat cu asiduitate, construind un întreg dosar de date privind "surorile" ei din reali­tate, pe care le contopește în perfecțiunea viciului, înfățișat în toate etapele evoluției sale. [...]

 

În era în care se intra la moartea eroinei noastre, Nana însăși devine o făptură de proporții mitice. Fără însă a înceta - așa cum intuise Gustave Flaubert - să fie reală. Atât de reală, încât orice femeie poate regăsi, citindu-i istoria, ceva din ființa ei profundă și tainic ascunsă. Creând-o pe Nana, Zola a creat Femeia."

Ileana Mihăilă

extinde
 

Detalii produs

Autor: Émile Zola

Traducător: Iulia Feldrihan

Prefaţator: Ileana Mihăilă

Data apariției: august 2015

Titlu original: Naná

ISBN: 978-606-8723-14-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: natură

 

Opinii editoriale

„L-am considerat întotdeauna pe Émile Zola unul dintre cei mai marcanţi reprezentanţi ai secolului al XIX-lea. [...] Căci cum să nu recunoşti în epopeea lui Zola simbolismul şi înclinaţia spre mit, care, în pofida întregii sale forţe drastice şi a unei brutalităţi odinioară scandaloase puse în slujba adevarului, îi înalţă universul până la supranatural?”

Thomas Mann

Nana, unul dintre tipurile cele mai vii create de Zola, capătă dimensiuni mitice, reprezentative pentru societatea depravată a celui de-al doilea Imperiu.”

Ion Brăescu
Émile Zola
Émile Zola
Autor

Émile Zola, cel mai important reprezentant al şcolii naturaliste, s-a născut în...

vezi autor