TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Creație

Émile Zola
Colecții/Serii: Leda Clasic
Așa cum, pentru istoria naturală a familiei Rougon-Mac­quart, Zola s-a documentat în mod serios, tot astfel a procedat și pentru a scrie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-102-033-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

Creație

MAI MULTE DESPRE CARTE

Așa cum, pentru istoria naturală a familiei Rougon-Mac­quart, Zola s-a documentat în mod serios, tot astfel a procedat și pentru a scrie istoria socială a familiei. Pentru romanul Creație, Zola a pătruns adânc în mediul artiștilor vremii, studiindu-le maniera de lucru, preferințele pentru anumite subiecte sau culori, starea de spirit, frământările pentru realizarea operei. Romanul istorisește drama unui pictor înzestrat cu talent și sensibilitate, care se macină singur, neînțeles, chiar denigrat de confrați, și ignorat de public. (...)

 

"Cu ajutorul lui Claude Lantier - mărturisea undeva Zola - vreau să pictez lupta artistului împotriva naturii, efortul creatorului în opera de artă, efort făcut din sânge și din lacrimi, pentru a se dărui pe sine, pentru a da viață: mereu în luptă cu adevărul, mereu învins, ca în lupta cu îngerul." 

Autor: Émile Zola
Traducător: Anca Cristodorescu Fuerea
Data apariției: 2007
Editura: Leda
Titlu original: L’Oeuvre
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, literatură modernă, roman, naturalism, Rougon-Macquart, artă, pictură, natură
  • Émile Zola Émile Zola - Autor
    Émile Zola (1840–1902), publicist, teoretician literar, dramaturg şi mare romancier francez, este cel mai important exponent al naturalismului francez şi european, precum şi o figură majoră în istoria eliberării politice a Franţei.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor