TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Legăturile primejdioase

Choderlos de Laclos
Romanul "Legaturile primejdioase" a provocat la aparitie un adevarat scandal, devenind, cu timpul, unul dintre cele mai controversate romane ale...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-675-114-7
Dimensiuni: 10,7x17,7 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Legăturile primejdioase

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul "Legaturile primejdioase" a provocat la aparitie un adevarat scandal, devenind, cu timpul, unul dintre cele mai controversate romane ale tuturor timpurilor. Autorul reda epoca decadenta din putreda Franta prerevolutionara de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, in care aristocratii apar intr-un mod in care nu erau obisnuiti sa fie prezentati, aflati la carma unor manevre erotice si a unor acte de seductie redate detaliat si intr-o intensa tensiune sexuala. Cand citea acest roman, regina Maria Antoaneta ii invelea coperta, ca nu cumva sa se observe ce carte are in maini. Comparat cu "Crima si pedeapsa", romanul "Legaturile primejdioase" a stat la baza a trei creatii cinematografice, semnate de regizori celebri, incepand cu Roger Vadim, apoi cu Milos Forman si terminand cu Stephen Frears, a carui creatie din 1988, ce beneficiaza de o distributie exceptionala, este considerata o realizare deosebita. 

Data apariției: 2004
Editura: Litera
Titlu original: Les Liaisons dangereuses
Pagini: 556
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, secolul XVIII, roman epistolar, libertin, roman de dragoste, morală, iluminism

Opinii Editoriale

„Dangereux Laclos” („Primejdiosul Laclos”) - Philippe Sollers - Le Nouvel Observateur
”În Legături primejdioase, duelul epistolar dintre marchiză şi Valmont străluceşte pe fiecare pagină. Marchiza de Merteuil este o feministă individuală radicală, cum n-a mai fost alta pe vremea ei.”

Opinia cititorilor