TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Contele de Monte-Cristo (2 volume) CO-ALD-CODM2V-15-N-001
Vezi
galerie

Contele de Monte-Cristo (2 volume)

de Alexandre Dumas

Titlu apărut în colecția Clasici ai literaturii universale la Corint

Id: #215204

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Romanul Contele de Monte-Cristo a apărut între 1845-1846 în foileton, în ziarul Le Journal des Débats, apoi în Le Siecle și s-a bucurat de un succes imens. Publicul aștepta cu viu interes apariția următoarelor aventuri ale lui Monte-Cristo, acest supraom, înzestrat cu atâtea calități excepționale, posesor al unei averi fabuloase și al unei distincții aristocratice, care îndeplinește în mod deliberat rolul de unealtă a sorții, distrugându-i pe cei corupți și josnici, izbăvindu-i de suferințe pe cei năpăstuiți.

Dar succesul romanului nu se datora numai acestui personaj misterios și atotputernic, ci și dramatismului situațiilor și patetismului cu care Dumas crease această lume, atât de asemănătoare cu lumea reală. Căci, mai mult decât o profesie, Dumas și-a făcut din scris o rațiune de a fi, o trăire profundă, o împlinire (chiar dacă efemeră) a dorinței de a schimba lumea, de a înlătura răul. Prin scris, Dumas și-a afirmat credința că omul trebuie să lupte cu Destinul și nu o dată a reușit să se contopească cu personajele cărora le-a dat viață." - Liliana Anghel

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandre Dumas

Traducător: Cristina Jinga

Prefaţator: Liliana Anghel

Data apariției: mai 2015

Titlu original: Le Comte de Monte-Cristo

ISBN: 9786068623986

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 768

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: aventură, iubire

 

Opinii editoriale

Contele de Monte-Cristo este deseori trecut printre cele mai bune zece romane ale tuturor  timpurilor. [...] Portretul psihologic al răzbunării fascinează și respinge în același timp. Personajul Monte-Cristo nu stârnește simpatii, totuși, cumva, acțiunile sale sunt justificate. Este aproape un erou mitologic. Aura sa supranaturală creează o poveste de aventuri căreia cu greu îi poți rezista.”

Classic Notes, University of Harvard

„Romanul este un «exerciţiu literar în care te foloseşti de o povestire pentru a exprima altceva». Definiţia de mai sus convine tot atât de bine romanului moral, estetizant sau filosofic, cât şi romanului «tradiţional», care foloseşte şi el povestirea în vederea frescei sociale sau psihologice... Cât priveşte «povestirea pură», «punctul de plecare al romanului», s-ar părea că Alexandre Dumas oferă cel mai elocvent exemplu.”

R-M. AlbÉrÈs

„«Ce este istoria? Un cui de care îmi atârn romanele» [spunea Dumas], dar prin forța lor, prin strălucirea şi viaţa cu care sunt înzestraţi, eroii săi sunt de neuitat. Alături de ei, nu ne-am plictisit niciodată. Poate fi o laudă mai mare pentru un scriitor de romane de aventuri? Poate mai mult decât oricine, Athos, Porthos, Aramis, d’Artagnan, cu deviza lor «Toţi pentru unul, unul pentru toţi», Milady şi Constance Bonacieux, valetul Planchet şi abatele Faria şi contele de Monte-Cristo au fost însoţitorii nopţilor copilăriei noastre.”

Jean d'Ormesson
Alexandre Dumas
Alexandre Dumas
Autor

Alexandre Dumas (n. 24 iulie 1802, Villers-Cotterêts, Aisne - d. 5 decembrie 187...

vezi autor