TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dama cu camelii

Alexandre Dumas fiul
Colecții/Serii: Leda Clasic
"Romanul Dama cu camelii este expresia ideilor romantice, generoase ale lui Alexandre Dumas-fiul, dar în același timp este o reprezentare...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-102-157-7
EAN-16: 973102157
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:
Dama cu camelii Dama cu camelii Alexandre Dumas fiul

Dama cu camelii

MAI MULTE DESPRE CARTE

"Romanul Dama cu camelii este expresia ideilor romantice, generoase ale lui Alexandre Dumas-fiul, dar în același timp este o reprezentare realistă a moravurilor burgheze, cu perspectiva îndreptării lor, atât prin puterea de regenerare a iubirii, prin considerații profunde asupra sufletului omenesc, cât și prin îndemnuri la compasiune, înțelegere, spirit tolerant și măsuri sociale pentru îndepărtarea corupției și a răului. Dincolo de câteva elemente aparținând biografiei reale a modelului eroinei, cititorul descoperă o scriere profundă și entuziastă, cu o structură romanescă bine definită. Autorul a trăit intens emoțiile și sentimentele pe care apoi le împrumută personajului Armand Duval; astfel, aflăm cum dragostea celor doi tineri se transformă în pasiune și cum în fiecare dintre ei se dă o crâncenă luptă interioară.

 

Marguerite Gautier seamană, într-o oarecare măsură, cu eroina romanului Manon Lescaut, întruchipând ca și aceasta chipul femeii fatale, prin farmecul ei irezistibil. Și totuși, ea nu este numai o curtezană venală, dezvăluindu-se treptat ca o ființă gingașă, cultivată, profund însingurată, conștientă că toți admiratorii săi nu o iubesc pe ea, ci caută doar plăcerea egoistă pe care le-o poate dărui."

Liliana Anghel

Autor: Alexandre Dumas fiul
Traducător: Sabina Drăgoi
Data apariției: 2008
Editura: Leda
Titlu original: La Dame aux camélias
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură universală, literatură franceză, romantism, roman de dragoste, pasiune, moarte, Traviata, ecranizare

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus