TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fraţii Jderi MS-MIS-FRAIIJ-14-N-001
Fraţii Jderi
Vezi
galerie

Fraţii Jderi

de Mihail Sadoveanu

Id: #243256

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cele trei secole ilustrate de proză istorică sadoveniană marchează zbuciumata istorie a Moldovei, capodoperă acestui gen creator constituindu-l romanul "Frații Jderi", care evocă epoca de glorie a Moldovei în secolul al XV-lea.

Romanul se compune din trei volume, fiecare purtând un titlul semnificativ pentru esența subiectului: "Ucenicia lui Ionuț" (1935), "Izvorul Alb" (1936) și "Oamenii Măriei Sale" (1942).

Opera are în centru epoca de strălucire a domniei lui Ștefan cel Mare, cuprinsă în perioada 1469-1475, fiind prezentată de însuși autorul ei cu subtitlul "roman istoric" și este o epopee care reconstituie timpul și atmosfera acestei perioade cu o deosebită autenticitate a evocării, o cronică, o legendă, un poem folcloric, un roman realist, un roman de aventură, un roman de dragoste, un roman de familie, un roman social.

De aceea, această operă este cunoscută că fiind "un roman de romane", o adevărată rapsodie națională în care se împletește frumosul cu sublimul și cu tragicul.

Că în orice român, în "Frații Jderi" există mai multe planuri de acțiune care se întrepătrund și la care participă numeroase personaje, bine individualizate și solid construite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihail Sadoveanu

Data apariției: august 2014

ISBN: 9786069335543

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 792

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Mihail Sadoveanu

Teme: aventură, război

Mihail Sadoveanu
Mihail Sadoveanu
Autor

Mihail Sadoveanu, scriitor, academician si om politic roman, s-a nascut pe 5 noi...

vezi autor