TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Béatrix

Honoré de Balzac
Colecții/Serii: Leda Clasic
"Scriitor realist prin excelență, Balzac știe să folosească și recuzita romantică atunci când subiectul o cere. Prima parte a romanului...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-102-084-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

Béatrix

MAI MULTE DESPRE CARTE

"Scriitor realist prin excelență, Balzac știe să folosească și recuzita romantică atunci când subiectul o cere. Prima parte a romanului este un argument în această privință. Întâlnim personaje desprinse parcă din vechile tapiserii sau din romanele lui Walter Scott (Balzac se dorea "un Walter Scott plus un arhitect"), tirade înflăcărate și epis­tole pline de pasiune (Calyste către Béatrix), bătălii purtate dupa legile onoarei și ale fairplay-ului (bărbații du Guénic, în războiul pentru DOAMNĂ), scene melodramatice s.a.m.d. (...)


În Béatrix întâlnim numeroase pagini care pot face parte aproape fără modificări dintr-o piesă de teatru. Dialogurile sunt alerte, repli­cile rapide și precise ca încru­cișările de floretă, aparteurile impeca­bile, tiradele ferme­cătoare, gesturile și mimica personajelor - adevărate indi­cații regizorale. (...) Béatrix este un interesant roman balzacian, construit prin antiteză, în care se confruntă sau se concertează lumi, epoci, oameni, un roman de moravuri, dar, mai ales, de dragoste. Lectura lui devine o călă­torie de câteva ore într-un spațiu-timp plăsmuit din realitate și ficțiune, cu personaje cărora iubirea le conferă tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte."  

Lucia Patachi

Autor: Honoré de Balzac
Traducător: Lucia Paţachi
Data apariției: 2007
Editura: Leda
Titlu original: Béatrix
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
roman clasic. literatură de secol XIX, literatură franceză, roman de dragoste

Opinia cititorilor