TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Regimul juridic al contravenţiilor. O.G. nr. 2/2001 comentată

Ovidiu Podaru, Radu Chiriţă
Colecții/Serii: Coduri şi legi comentate
Regimul juridic al contraventiilor,lucrare aflata acum la a doua editie, reprezinta poate cel mai important comentariu pe articole al legii cadru in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-424-7
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Regimul juridic al contravenţiilor. O.G. nr. 2/2001 comentată

MAI MULTE DESPRE CARTE

Regimul juridic al contraventiilor,lucrare aflata acum la a doua editie, reprezinta poate cel mai important comentariu pe articole al legii cadru in materia contraventiilor – O.G. nr. 2/2001. Scopul pe care si l-au propus autorii – cadre universitare, dar si practicieni ai dreptului – este sa traseze regulile generale dupa care trebuie judecata o plangere contraventionala, tinand seama atat de practica neunitara la nivelul instantelor nationale, cat si de pozitia Curtii Europene a Drepturilor Omului referitoare la aplicarea, in materie contraventionala, a principiilor de procedura penala care protejeaza drepturi fundamentale ale persoanei.
La realizarea comentariilor au fost analizate in special aspectele controversate care apar in activitatea instantelor, fiind prezentate cele mai relevante solutii din practica judiciara, jurisprudenta C.E.D.O. si deciziile Curtii Constitutionale in domeniu, dar si diverse pareri exprimate in literatura juridica de specialitate, toate insotite de opiniile pertinente ale autorilor si de propuneri de lege ferenda care vizeaza imbunatatirea cadrului legal de reglementarea a regimului juridic al contraventiilor.

Cartea se adreseaza in primul rand judecatorilor care solutioneaza cererile de anulare a proceselor-verbale incheiate de agentii constatatori, dar poate fi utila si celor implicati in comiterea unor contraventii sau celor care constatata si sanctioneaza astfel de fapte.

Autor: Ovidiu Podaru, Radu Chiriţă
Data apariției: martie 2011
Editura: Hamangiu
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept administrativ, regimul juridic al contraventiilor, O.G. nr. 2/2001
  • Ovidiu Podaru - Autor
    Ovidiu Podaru PrezentareEste lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde preda drept administrativ si drept contraventional. Este avocat in Baroul Cluj. Doctor in drept din anul 2003. Printre ultimele lucrari publicate: Drept administrativ. Vol. I. Actul administrativ, Ed. Hamangiu, 2010; Drept administrativ. Vol. II. Dreptul administrativ al bunurilor, Ed. Hamangiu, 2011, Regimul juridic al...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor