TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurisprudența obligatorie pentru aplicarea noilor Coduri penale

***
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Pregătirea continuă a practicienilor dreptului este o cerință obligatorie de îndeplinit de-a lungul carierei profesionale a acestora....
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
deciziile Curții Constituționale, hotărârile prealabile ale Înaltei Curti de Casație și Justiție privind dezlegarea unor chestiuni de drept, recursurile în interesul legii
ISBN: 978-606-27-0648-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Jurisprudența obligatorie pentru aplicarea noilor Coduri penale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Pregătirea continuă a practicienilor dreptului este o cerință obligatorie de îndeplinit de-a lungul carierei profesionale a acestora. Această pregătire include, pe lângă o cunoaștere temeinică a legii la zi, și o cunoaștere aprofundată a interpretării dispozițiilor legale conform jurisprudenței relevante în materie. Ambele elemente pot fi aprofundate prin înțelegerea și stăpânirea deciziilor obligatorii date de instanțele supreme, precum Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție.
Luând în considerare aceste aspecte, în lucrarea de față se regăsesc toate deciziile de admitere pronunțate de completele competențe ale Înaltei Curți de Casație și Justiție referitoare la sesizările privind dezlegarea unor chestiuni de drept și recursurile în interesul legii în materie penală, precum și deciziile prin care Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele prevederi din noile coduri.
Fiind la a doua ediție, această carte adună sub coperta sa deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție rămase obligatorii, după modificările legislative aduse Codurilor penale prin O.U.G. nr. 6/2016, Legea nr. 75/2016, O.U.G. nr. 18/2016 și Legea nr. 151/2016.

Numărul semnificativ de astfel de decizii obligatorii adoptate după intrarea în vigoare a Codurilor penale și până în prezent, ce se regăsesc publicate separat în Monitoarele Oficiale ale României, poate să îngreuneze munca rapidă ce trebuie intreprinsă de practicieni. Având în vedere că întotdeauna factorul timp are o importanță majoră în activitatea oricărei persoane, Editura Hamangiu a dorit să vină în ajutorul profesioniștilor, oferindu-le astfel o lucrare completă în care se regăsește jurisprudența necesară și obligatorie a fi cunoscută de aceștia.

Data apariției: august 2016
Editura: Hamangiu
Pagini: 696
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
decizii, Curtea Constituțională, Înalta Curte de Casație și Justiție

Opinia cititorilor