TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Supernormal. Povestea neîmpărtășită a adversității și rezilienței TR-MEJ-SPNAAI-19-N-001
Supernormal. Povestea neîmpărtășită a adversității și rezilienței
Vezi
galerie

Supernormal. Povestea neîmpărtășită a adversității și rezilienței

de Meg Jay

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #262052

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De ce unii copii reușesc să facă față dificultăților, iar alții nu? Ce putem spune despre copiii aparent invulnerabili, invincibili, copiii supernormali care par înzestrați cu o capacitate supraomenească de-a se adapta și de-a reuși? Bazându-se pe experiența clinică de peste douăzeci de ani, Meg Jay ne prezintă diferite aspecte ale rezilienței și ne conduce în lumea interioară a "supernormalilor", a celor care, la prima vedere, sunt doar niște medici, artiști, avocați, profesori sau antreprenori de succes, dar pe care îi descoperim ca fiind niște eroi care au reușit să-și croiască o viață reușită în ciuda tuturor obstacolelor și dificultăților întâmpinate în copilărie. Plină de povești de viață impresionante și de informații științifice de actualitate, cartea reușește să creioneze un tablou complet al rezilienței, oferind nu doar răspunsuri cu privire la resursele persoanelor reziliente, ci și o imagine a modului în care se simt și se văd pe ei înșiși oamenii "supernormali".

extinde
 

Detalii produs

Autor: Meg Jay

Traducător: Ruxandra Vişan

Data apariției: mai 2019

Titlu original: Supernormal: The Untold Story of Adversity and Resilience

ISBN: 978-606-40-0610-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Supernormal este povestea neîmpărtășită despre dificultăți și reziliență. Este povestea celor ce se înalță pe culmi neașteptate după o copilărie marcată de greutăți și suferință. Cartea arată lumii că a lupta împotriva trecutului este la fel de curajos – și complex – precum supernormalii înșiși. Adultul supernormal e un erou în viața de zi cu zi, uneori antieroul, care are o poveste și niște secrete pe care chiar și cei mai apropiați nu le știu. Îmbrăcându-și mantia pentru a-i sluji pe alții, el poate să-și folosească puterile pentru a face bine și va face bine chiar și când se luptă cu epuizarea.”

Meg Jay

„Mulți supernormali care aleg să-i ajute pe alții, fie prin voluntariat, fie în alte moduri, vorbesc despre valoarea de-a "transforma ceva negativ în ceva pozitiv". Este o transformare care se petrece la multe nivele. Atunci când o experiență dureroasă devine impulsul de-a face fapte bune, nu mai suntem victimele, ci devenim eroii. Atunci când ne ocupăm de greutățile celor din jurul nostru, uităm un timp de problemele noastre și ne simțim mai fericiți. Iar atunci când avem contacte profunde cu ceilalți, permitem zilelor și relațiilor noastre să aibă greutate și sens. Permitem vieților noastre să conteze.”

Meg Jay
Ruxandra Vişan
Ruxandra Vişan
Traducător

Ruxandra Vişan a urmat stagii de cercetare la mai multe universități din Europa,...

vezi autor