TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
50 de mari mituri ale psihologiei populare. Înlăturarea concepţiilor greşite despre comportamentul uman TR-BLB-5DMMAP-13-P-001
50 de mari mituri ale psihologiei populare. Înlăturarea concepţiilor greşite despre comportamentul uman
Vezi
galerie

50 de mari mituri ale psihologiei populare. Înlăturarea concepţiilor greşite despre comportamentul uman

de Steven Jay Lynn, Scott O. Lilienfeld, John Ruscio, Barry L. Beyerstein

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #212924

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ne folosim doar 10% din capacitatea creierului? Suntem atraşi de parteneri diferiţi de noi, care ne completează? Majoritatea oamenilor bolnavi mental sunt violenţi? Hipnoza ajută la reamintirea unor evenimente uitate? În fiecare zi, ştirile de presă, programele de televiziune, filmele şi internetul ne bombardează cu afirmaţii în ceea ce priveşte o mulţime de subiecte psihologice – funcţionare cerebrală, amintiri recuperate, testarea cu poligraf, relaţii romantice, relaţii copil–părinte, tulburări mentale şi psihoterapie, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Deşi disponibile cu promptitudine în librării şi pe internet, sursele de psihologie populară abundă în mituri şi concepţii greşite, dezinformarea referitoare la psihologie fiind cel puţin la fel de răspândită ca informaţia corectă. Fără un ghid călăuzitor, demn de încredere, pentru a face distincţia între mitul psihologic şi realitate, suntem expuşi riscului de a ne pierde într-o junglă de concepţii greşite.

Cartea de faţă sondează 50 de mituri larg răspândite ale psihologiei populare, convingeri menţinute pe scară largă care contrazic ostentativ cercetarea psihologică, exagerări sau distorsionări ale unor afirmaţii care conţin un sâmbure de adevăr şi înarmează cititorii cu cunoştinţe exacte, pe care le pot utiliza pentru a lua decizii mai bune în lumea reală. Tonul informal, antrenant, limbajul non-tehnic fac accesibilă cartea, în mod egal, specialiştilor şi nespecialiştilor.

"Deseori ne aflăm la mila unor guru ai autoperfecţionării ce împart sfaturi psihologice care constituie un amestec confuz de adevăruri, adevăruri înjumătăţite şi erori indiscutabile. Pe cât de mult sperăm ca această carte să reprezinte un ghid pentru evaluarea psihomitologiei, ne dorim din tot sufletul ca ea să vă fie de asemenea un bun ghid pentru întreaga viaţă în vederea distrugerii altor mituri din domenii diferite, dar de o importanţă crucială, inclusiv din medicină, mediul înconjurător, politică, economie şi educaţie."

Autorii

extinde
 

Detalii produs

Autor: Steven Jay Lynn, Scott O. Lilienfeld, John Ruscio, Barry L. Beyerstein

Traducător: Ilinca Halichias

Data apariției: august 2013

Titlu original: 50 Great Myths of Popular Psychology: Shattering Widespread Misconceptions about Human Behavior

ISBN: 978-973-707-433-1

Copertă: Paperback

Număr pagini: 486

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Este adevărat că psihologia ţine în mare parte de bunul simţ? Oricine îşi pune această întrebare va găsi răspunsuri convingătoare în această carte uimitoare, care pune la pământ 50 de mituri ale psihologiei populare şi decapitează scurt alte 250. Mai mult, veţi găsi exemple fascinante ale felului în care ştiinţa funcţionează şi susţine gândirea critică. Pentru profesori, studenţi, scriitori şi oricine doreşte să devină mai isteţ, această carte, pe cale să devină o lucrare de referinţă, reprezintă o sursă valoroasă de informaţii şi un prilej pentru o lectură captivantă.

David G. Myers, profesor de psihologie socială la Hope College (Michigan)