TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Traumă şi memorie FY-PAL-TIMSCI-18-N-001
Traumă şi memorie
Vezi
galerie

Traumă şi memorie

de Peter A. Levine

Id: #255996

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Saga creierului și a corpului în căutarea trecutului încă viu. Ghid practic pentru înțelegerea și vindecarea amintirilor traumatice
 

Descriere produs

Putem avea încredere în amintirile noastre?

Bazându-se pe 45 de ani de tratare reușită a traumei și utilizând studii de caz din propria practică, dr. Levine susține că singurele amintiri cu adevărat utile sunt cele care par inițial cel mai puțin fiabile: amintirile stocate în corp, nu neapărat cele accesabile de către mintea conștientă.

De obicei, oamenii de știință studiază amintirile traumatice „explicite“ din creier (precum gândurile intruzive sau flashbackurile), acordându-i prea puțin atenție modului în care corpul însuși stochează memoria „implicită“. Învățând cum să înțelegem mai bine interacțiunea complexă a trecutului cu prezent și a minții cu corpul, putem să ne ajustăm relația cu trauma și să căpătăm o stare mai echilibrată și mai relaxată.

 Scrisă pentru persoanele care suferă de traume, precum și pentru practicienii din îngrijirea sănătății, Traumă și memorie reprezintă o perspectivă revoluționară asupra modului în care e construită memoria și în care ea este influențată de starea noastră actuală de a fi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Peter A. Levine

Data apariției: iulie 2018

ISBN: 978-606-639-214-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: For You

 

Opinii editoriale

 „Memoria are multe straturi, iar Peter Levine a contribuit cu propria modalitate unică și puternică de a gândi cum să înțelegem aceste sisteme și să le optimizăm acțiunea după traumă. Această carte oferă înțelepciune clinică desprinsă din experiențe directe, de zeci de ani, demonstrând modul în care un clinician – cu atenție concentrată și intervenție bine țintită – poate converti amintiri nerezolvate și neintegrate într-o formă rezolvată și integrată, permițând apariția unei narațiuni coerente și eliberându-l pe individ din închisorile trecutului.“

            

Dr. Daniel J. Siegel, coautorul cărții Creierul copilului tău
Peter A. Levine
Peter A. Levine
Autor

Folosind Somatic Experiencing® (Experimentarea somatică), abordare terapeutică p...

vezi autor