TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul bunelor maniere astăzi 9789735081607
Vezi
galerie

Codul bunelor maniere astăzi

de Aurelia Marinescu

Id: #216570

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție aniversară
 

Descriere produs

„Când săruţi mâna unei doamne, te apleci deasupra mâinii sau duci mâna ei la buze? • Te întâlneşti cu o doamnă. Aştepţi să-ţi întindă mâna sau o întinzi D-ta întâi? • Eşti în local împreună cu soţia sau logodnica şi o prietenă a acesteia. Vine vânzătoarea de flori. Căreia dintre ambele doamne îi cumperi flori sau căreia i le oferi întâi? • Cum scoţi din gură sâmburii de măsline, la masă? • Te-ai întâlnit cu un prieten şi soţia lui, pe stradă, şi continui o bucată de drum cu ei. De care parte vei merge?”

 

Iată ce întrebări îşi puneau românii din Bucureştiul interbelic evocat de Ioana Pârvulescu într-o bine-cunoscută carte. Răspunsurile la asemenea întrebări sunt căutate şi în zilele noastre, de vreme ce Codul bunelor maniere al Aureliei Marinescu, adevărat bestseller naţional vândut până acum în 300 000 de exemplare, continuă să fie o carte dorită de public.

 

Dacă principiile bunei-cuviinţe sunt eterne, normele de comportament trebuie să ţină seama de schimbarea deprinderilor şi a mentalităţii odată cu trecerea timpului. În cei 20 de ani de la apariţie, Codul a devenit o carte aproape clasică, dar asta nu înseamnă că s-a demodat: această ediţie aniversară a fost minuţios revăzută şi adusă la zi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aurelia Marinescu

Ilustrator: Mădălina Răileanu

Data apariției: ianuarie 2024

ISBN: 9789735081607

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate, emoții

Aurelia Marinescu
Aurelia Marinescu
Autor

Aurelia Marinescu s-a născut la 21 februarie 1934 la Bucureşti. Licenţiată a Fac...

vezi autor